Marcipanmuffins med valnødder & pære

Disse muffins får på grund af marcipanen og pærerne en super lækker, let og luftig konsistens, der gør kagerne anderledes fra den helt klassiske muffin – hvor pæren og valnødderne bidrager med lidt konsistens til den bløde kage. Du kan i stedet for pære, eksempelvis tilsætte æble til dejen – det er også super lækkert 🙂 

Opskriften er til ca. 15 stk.

Pæremuffins med marcipan og valnødder3

Klik for større version.

Ingredienser
200 g. blødt smør
2 dl. sirup
2 store æg
2 spk. vaniljesukker
100 g. marcipan
300 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
200 g. pærer
50 g. valnøddekerner

Fremgangsmåde
Start med at forvarme ovnen til 175 grader, ved almindelig varme.

Det kan være en stor fordel, enten at anvende en køkkenmaskine, eller en håndmikser til denne opskrift.

Start med at piske det bløde smør, sammen med siruppen, til en cremet og tyk masse.

Ét af gangen tilsættes æggene under fortsat omrøring.

Riv marcipanen groft på et rivejern. Tilsæt derefter vaniljesukkeret og marcipanen i æggemassen, til du igen har en ensartet masse.

Vej hvedemelet og bagepulveret af, bland det sammen og tilsæt det lidt efter lidt til dejen – stadig under omrøring.

Skyl pærene, fjern kernehuset og skær dem i bittesmå stykker. Hak valnødderne mellemgroft og rør det hele i dejen.

Fordel dejen ligeligt i muffinsformene og bag kagerne ved 175 grader i cirka 20-25 minutter.

Lad dem køle af og server.

Tip!
Kagerne er fryseegnede.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*