Luftige fuldkornspølsebrød

Disse pølsebrød kan anvendes til hjemmelavede hotdogs, til grillmaden eller bare som let, luftigt og lækkert sandwichbrød 😀 De mætter meget mere end dem man køber – de bliver også meget større, samtidig med at de får en rigtig lækker og luftig konsistens..

Pølsebrød med sesam

Klik for større version.

Opskriften er til 10-12 stk.

Ingredienser
50 g. gær
3 dl. lunken vand
1 mellemstort æg
½ dl. god olivenolie
1 tsk. salt
3 tsk. honning
300 g. grahams – el. rugmel
ca. 300 g. sigtet speltmel

Desuden
1 æg til pensling
sesamfrø til drys

Fremgangsmåde
Start med at opløse gæren i vandet. Rør honningen ud i gær-vandet og tilsæt derefter æg, olivenolie, salt, og grahams – eller rugmel.

Rør dejen til en ensartet masse og tilsæt det sigtet speltmel lidt efter lidt.

Det er ikke sikkert at du skal anvende alt melet. Stop med at tilsætte melet, når dejen selv slipper skålen og er let klæbrig.

Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i cirka 30 minutter – gerne i længere tid, hvis muligt.

Derefter hældes dejen ud på et meldrysset bord, form pølsebrødene (vær obs på at de hæver ret meget!) – og læg dem på en bagepapirsbeklædt bradepande.

Lad dem hæve i 40 minutter. Imens forvarmes ovnen til 225 grader ved almindelig varme, og 210 grader ved varmluft.

Pensl pølsebrødene med sammenpisket æg og drys evt. med sesamfrø.

Bag pølsebrødene midt i ovnen i cirka 10-12 minutter, til de har en gylden overflade og lyder hule indeni, når du banker på bunden på dem.

Lad dem køle af på en bagerist og server dem lune.

Tip!
Du kan også lave pølsebrødene uden det grove mel – og blot anvende hvede/sigtet speltmel. Det grove mel, bidrager dog med gode og sunde fibrer, som fører til en øget mæthed og en bedre smag til brødet, hvis det tilsættes.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Comments

  1. Belinda says:

    Øhm… Der står ikke noget om, hvor den halve dl olie kommer ind? Er det en fejl, at den står på?

    • linelomholt says:

      Nej det er skam ingen fejl, det er netop rettet. Tak fordi du gjorde mig opmærksom på, at den var smuttet 🙂

      Det skal røres i gærblandingen, sammen med æg, honning mm.

      God dag.

Speak Your Mind

*