Grove rugkiks

Sprøde, grove og lækre, både i smagen og konsistensen. De knækkede rugkerner, giver kiksene lidt mere bid, hvilket jeg synes gør det ekstra gode. Kiksene kan serveres som en del af et sundt mellemmåltid, som tilbehør til et ostebord eller noget helt andet..

Opskriften er til ca. 30 store kiks

Grove rugkiks1Ingredienser
100 g. blødt smør
½ dl. rørsukker
2 dl. knækkede rugkerner*
½ tsk. bagepulver
3/4 tsk. groft salt
2½ dl. hvedemel
1 dl. grahamsmel

Fremgangsmåde
Rugkernerne skal være forkogte, før du bør gå i gang med at lave kiksedejen.

Bland den bløde smør sammen med sukkeret.

Bland de øvrige ingredienser med smørblandingen, til du har en ensartet masse.

Rugkerneblandingen blandes i kiksemassen. Dejen må ikke være klæbrig, kun let klistret.

Sæt dejen i køleskabet i 15-20 minutter og tag den herefter ud.

Rul dejen ud på et meldrysset bord og stik kiks ud i former efter eget valg.

Jeg rullede dejen ud i brunkagetykkelse, før de blev bagt.

Bag kiksene på en bagepapirsbeklædt bradepande i cirka 15 minutter, eller til kanten er lysebrun, i en forvarmet ovn på 180 grader.

Lad dem køle af på en bagerist og server dem til en god kop kaffe eller te.

Tips
*I stedet for knækkede rugkerner, kan du i stedet også anvende rugflager, hæld da 1 dl. kogende vand over flagerne, imens dejen tilberedes.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*