Spinatrulle med cremet laksefyld

Det der med at finde på nye fiskeretter hver uge, det er bare ikke altid lige mig. Synes ofte, det bliver de samme klassikkere, der gentages. Men en gang i mellem, når det så bliver godt, så fortjener det da også en plads herinde 🙂 Denne spinatrulle med cremet laksefyld, er faktisk ret nem at lave, smager super godt – og så kan den både serveres som en forret, eller som en del af en hoved- eller frokostret 🙂 ..

Spinatrulle med laksefyld1

Klik for større version.

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser
300 g. frisk spinat
4 æg – deles i blommer og hvider
50 g. fintrevet parmesanost
225 g. fersk laksefilet

4 store spk. cremefraiche (el. skyr/fromage frais)
3 spk. hakkede soltørrede tomater
200 g. flødeost
2 spk. hakkede urter (f.eks frisk dild)
Havsalt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 graders almindelig varme.

Spinaten hakkes groft og dampes, til den falder sammen. Vrid den godt for vand og hæld det i en røreskål. Spinaten blandes med æggeblommerne, revet parmesan, salt og peber.

I en anden skål, piskes hviderne stive, hvorefter de blandes med spinatblandingen.

På en bradepande fordeles fyldet ud til en kvadrat. Desto længere (og tyndere) en kvadrat, desto nemmere er det, at rulle den. Jeg valgte at lave den lille, så den ikke skulle rulles for meget – men det er individuelt, hvordan du helst vil have det.

Målene bør ca. være 20×30 cm.

Bag spinatrullen i 10-12 minutter, i den varme ovn, til den har fået en fast konsistens og har taget lidt farve.

Tag den ud af ovnen og lad den køle af. Imens kan du gå i gang med at forberede fyldet.

Bag laksefileten i ovnen, krydret med lidt salt og peber, i 7-10 minutter, i den forvarmede ovn – fortsat ved 200 grader. Bag den evt. samtidig med spinatrullen.

Når laksen er afkølet, pilles den let fra hinanden i flager. Rør den sammen med cremefraichen, de hakkede soltørrede tomater, flødeosten og de hakkede krydderurter. Smag blandingen til, med havsalt og friskkværnet peber.

Tip!
I stedet for fersk laks, kan du med fordel også anvende koldt- eller varmrøget laks, i tilsvarende mængde som ovenstående.

I stedet for soltørrede tomater, kan du også anvende 1-2 friske tomater, udhule dem for kerner og saft og hakke dem fint. Sørg dog for, at der ikke kommer væde med, til blandingen, så den bliver for våd.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*