Japansk inspireret suppe med nudler & kæmperejer

Dette er min version af en japansk suppe, hvor der både indgår skaldyr, nudler og en masse grøntsager, samtidig med at det er en sund ret og at det smager rigtigt godt..

Opskriften er til 3-4 prs.

Ingredienser
300-350g. kæmperejer
2 fed hvidløg
Suppe med kæmperejer og nudler16-8 champignoner efter smag
1 stor gulerod
2 håndfuld bønnespirrer
1 lille porre/2-3 små forårsløg
1-1½ tsk. rød karrypasta
1 lille ds. kokosmælk (kun “væsken”)
2 spk. rapsolie
1½ l. hønse el. grøntsagsboullion
100-150g. glasnudler
1 bundt persille/koriander

Fremgangsmåde
Start med at ordne alle de grøntsager du skal anvende til denne ret. Skær dem ud, snit dem og hak dem lige som du synes de skal være. Personligt kan jeg bedst lide hvis alle grøntsagerne er skåret forskelligt ud.

På denne måde ser retten også langt mere spændende ud.

Fyld en gryde med 1½ liter vand og tilsæt så den mængde boullion der angives på pakken, eller hvis du har en hjemmelavet fond, er det selvfølgelig bare den du skal bruge her.

Imens gryden bringes i kog kan du med fordel varme en pande op med lidt rapsolie på og svits derefter grøntsagerne hurtigt (for at beholde den sprøde konsistens) herpå sammen med lidt krydderier, efter smag og behag.

Kan f.eks være karry, paprika, eller blot salt og peber.

Svits kæmperejerne sammen med halvdelen af persillen og hvidløget. De skal ikke have ret lang tid.

Kog nudlerne op i den varme væske i gryden, sammen med karrypasta og kokosmælken. Nudlerne skal heller ikke have ret lang tid. Et par sekunder før de er færdige, kan du med fordel tilsætte alle grøntsagerne samt rejerne.

Smag suppen til, og tilsæt flere krydderier eller hvad du synes der måtte mangle. Slut af med at drysse resten af persillen over, som der lige skal hakkes let.

Tips
Husk på, at alle opskrifter og retter kan man frit ud fra fantasien sammensætte det som man vil. Jeg har blot anvendt de grøntsager og smage som jeg syntes passer godt sammen. Så lad jer ikke slå ud af at opskriften ser omfattende ud. Det er helt hvad man gør det til.

Det er rigtigt nok, at der lige i denne ret skal være mere fyld end der er suppe. Det kan være en fordel at spise suppen med pinde som de gør i Japan, og derefter drikke suppen.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*