Syrlig & sommersød rabarbertrifli med knuste makroner og flødeskum

Det er lige nu, at rabarberne er i sæson, og dermed smager af mest og er billigst – så det er om at udnytte det! 😛 Der findes mange forskellige opskrifter med rabarber, dette er én af mine favoritter. Det er en dessert, der er nem at lave, og som fx også kan tilberedes dagen før den skal anvendes, hvor den faktisk kun bliver bedre af det, netop fordi smagene står og sætter sig. Denne trifli har en super lækker balance mellem det let syrlige og friske fra rabarberne – som harmonerer super godt, med den bløde og lækre flødeskum og de knuste sprøde makroner 😀 ..

Klik for større version.

Portionen er til cirka 6 glas

Ingredienser
1 portion rabarbergrød
½ liter piskefløde eller
1 portion hjemmelavet vaniljecreme
ca. ½ pose makroner

Desuden
Makroner til at lægge desserten i lag

Fremgangsmåde
Sørg for, at du har lavet rabarbergrøden og evt. vaniljecremen, er kølet godt af. Den/de kan evt. laves dagen før, eller et par dage før, du skal anvende den.

Laver du den helt simple udgave, piskes fløden til skum, men sørg for, at den ikke bliver for stiftpisket, så bliver det hurtigt for grynet.

Find dernæst de glas eller den skål som desserten skal serveres i. Derefter gør du følgende:

1. Læg 1-2 spk. knuste makroner i bunden
2. Læg 2-3 spk. grød ovenpå
3. Læg 2-3 spk. flødeskum eller vaniljecreme ovenpå grøden

Og ligeledes laver du endnu et lag, hvis du er til 2 lag. Ellers kan du bare lave det ene lag lidt større. Du kan evt drysse lidt knust makron hen over, inden servering – eller anvende friske mynteblade, for at pynte af med.

Tip!
Ligger du desserten sammen, samme dag som den skal serveres, kan det f.eks. være en god idé at lægge den sammen om morgenen, hvis den skal serveres om aftenen – simpelthen fordi at den smager bedre, desto længere tid den får lov til at trække.

Desserten kan sagtens laves med en anden type grød end med rabarber – det er kun fantasien der sætter grænser. 😉 Se fx: vindruetrifli (se HER) – jordbærtrifli (se HER) og blommetrifli (se HER).

Velbelkomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*