Syrlig & sommersød rabarber trifli

Det er lige nu, at rabarberne er i sæson, og dermed smager af mest og er billigst. 😉 Der findes mange forskellige opskrifter med rabarber, dette er én af mine favoritter. Det er en dessert, der er nem at lave, og som fx også kan tilberedes dagen før den skal anvendes, hvor den faktisk kun bliver bedre af det, netop fordi smagene står og sætter sig. Denne trifli har en super lækker balance mellem det let syrlige og friske fra rabarberne – hvor den hjemmelavede vaniljecreme bare er blød og lækker, som passer perfekt til de sprøde makroner.

Rabarbertrifli1

Klik for større version.

Portionen er til cirka 6 glas

Ingredienser
1 portion vaniljecreme
1 portion rabarbergrød

Desuden
Makroner til at ligge i lag

Fremgangsmåde
Sørg for, at du har alle ingredienserne klar.

At cremen er vendt med flødeskum, at rabarbergrøden smager som den skal, og at den type kiks/makroner, eller hvad man ønsker skal ligge mellem grøden og vaniljecremen, også er knust let.

Sørg altid for at tingene er smagt til.

Find dernæst de glas eller den skål som desserten skal serveres i. Derefter gør du følgende:

1. Læg 1-2 spk. “kiks” i bunden
2. Læg 2-3 spk. grød ovenpå
3. Læg 2-3 spk. vaniljecreme ovenpå grøden

Og ligeledes laver du endnu et lag, hvor du afslutter med at hælde cremen ned i en sprøjtepose med en stjerne-tyl og sprøjter det pænt ud som topping.

Du kan også sagtens drysse lidt smuldret “kiks” hen over, eller anvende friske mynteblade, for at pynte af med.

Tip!
Ligger du desserten sammen, samme dag som den skal serveres, kan det f.eks. være en god idé at lægge den sammen om morgenen, hvis den skal serveres om aftenen – simpelthen fordi at den smager bedre, desto længere tid den får lov til at trække.

Desserten kan sagtens laves med en anden type grød end med rabarber – det er kun fantasien der sætter grænser. 😉 Se fx: vindruetrifli (se HER) – jordbærtrifli (se HER) og blommer (se HER).

Velbelkomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*