Glutenfrit Paleo ‘brød’ med nødder, frø & kerner

Paleo-mad (også kendt som Stenalderkost) er det nye sort, og som en del af en livsstil fx uden brød, er der udarbejdet hundredevis af opskrifter på et alternativ til det klassiske brød. Nu har Foodlicious også kastet sig over at afprøve det. Det må siges, at det smager overraskende godt, samtidig med at det mætter rigtig meget, i forhold til et helt almindeligt brød. Selvfølgelig på grund af det høje indhold af sunde fedtstoffer i nødder, frø og kerner, samt proteinerne i æggene..

Opskriften er til 1 ‘brød’

Paleo brød2

Klik for større version.

Ingredienser
100 g. solsikkekerner
100 g. hørfrø
100 g. sesamfrø
100 g. græskarkerner
100 g. mandler
50 g. valnøddekerner
50 g. hasselnøddekerner
5 mellemstore æg
1 dl. god olivenolie
2 tsk. salt

Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 160 grader, ved almindelig varme.

Vej alle ingredienserne af og bland alle frø og kerner i en røreskål.

Tilsæt æg, salt og olie. Rør det hele sammen til en ensartet masse.

I en slip-let belagt brødform fordeles frø og kerne-blandingen.

Bag ‘brødet’ i 50-60 minutter, til det har fået en sprød skorpe og er færdigbagt i midten.

Tag det ud af ovnen og lad det køle af. Skær det først ud, når det er helt afkølet – det er aller bedst, hvis du kan vente til dagen efter, hvor det rigtigt har stået og samlet sig.

Opbevar ‘brødet’ på køl.

Tip!
Indholdet af frø og kerner i denne opskrift, kan sagtens varieres, fx med andre former for nødder, frø eller kerner efter eget valg.

‘Brødet’ kan anvendes som et alternativ til det normale rugbrød. Vær dog obs på, at det indeholder en del energi, i forhold til det brød du kan købe i supermarkedet.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*