Sprøde rugbrødssnacks med olivenolie & havsalt

Dette er en genial måde, at anvende rugbrødsrester derhjemme. De smager fantastisk, og er en super god måde, at lave en form for sundere snacks. Du kan servere en lækker humus, guacamole eller anden form for dip til. De kan også blot spises bare – det er de også velegnet til 😉 ..

Rugbrødsstænger med havsalt

Klik for større version.

Opskriften er til 500 g. snacks

Ingredienser
500 g. tørt rugbrød
Olivenolie (gerne koldtpresset)
Havsalt

Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 graders almindelig varme.

Skær rugbrødet i små ‘stænger’ eller i crouttonformer.

I en røreskål hældes rugbrødet ned i – derefter tilsættes passende mængder olivenolie af god kvalitet.

Rør godt rundt og fordel det ud over en bagepapirs beklædt bagerist.

Nu drysses der godt med havsalt ud over rugbrødet (gerne flagesalt).

Bag rugbrødet til det er blevet sprødt og mørkt i kanten.

Brødet bliver lidt mere sprødt, imens det køler af, men giv det gerne god tid i ovnen – det varierer meget fra ovn til ovn, hvor længe det skal have. Jeg gav mit 20-25 minutter.

Hold godt øje med det og lad det køle helt af, før de spises.

Tip!
Spis dem gerne samme dag, som de laves – der er de allerbedst. Men et par dage efter, kan de stadig være lækre, hvis du opbevarer dem i en ilttæt beholder.

Velbekomme.

 

Share

Comments

  1. Hej, skal man bruge olivenolie, kan man ikke bruge solsikkeolie eller rapsolie, det skulle vist være sundere? Men så smager det måske ikke ligeså godt?

    Bedste hilsner

    Lone

    • linelomholt says

      Hej Lone,
      Nej det skal man ikke. Det er helt valgfrit. Sundhedsmæssigt, er der ikke den store gevinst ved de 2 andre. Brug det, som du foretrækker, det gør ikke den store forskel. 🙂

      /Line.

  2. Hej tak for opskriften, har lige prøvet at lave dem med lidt chili og de smager himmelsk

Speak Your Mind

*