Rygeostsalat eller Sommersalat, rygeostcreme – kært barn har mange navne. 😀 Det kan laves på mange måder, med/uden løg, med/uden agurk osv osv. Dette er min måde at lave det på – server det på et stykke ristet rugbrød, med friske danske radisser eller agurk som pynt – og du har et super lækkert måltid/mellemmåltid..
Opskriften er til 2-3 prs.
Ingredienser
170 g. fynsk rygeost*
1 fed hvidløg
½ bundt frisk purløg
2-4 spk. skyr/fromage frais
evt. 1 spk. mayonnaise
½ lille bundt radisser
Salt, peber
Pynt
Friske radisser el. purløg
Fremgangsmåde
Start med at røre rygeosten med skyr el. fromage frais. Riv hvidløget ned i, sammen med groftrevet (danske) radisser.
Hak purløget fint og bland det ligeledes ned i, sammen med salt og peber.
Smag den til – er den lidt for syrlig eller bitter i smagen, kan du tilsætte en smule mayonnaise (af god kvalitet).
Smag til igen og lad den trække i køleskabet i et par timer.
Server eksempelvis cremen, som beskrevet øverst i opskriften.
Tip!
*Jeg anvendte Løgismoses ‘Fynsk rygeost’.
Anvender du en fast rygeost skal du derfor anvende ca. 3-4 spk. skyr eller fromage frais.
Anvender du en lidt mere blød rygeost, kan det være en god idé kun at anvende 2 spk. så cremen ikke bliver for flydende.
Det smager også super godt, hvid du tilsætter lidt finthakket/skåret agurk i cremen.
Ved at lave salaterne selv, sparer du på en masse kalorier, i forhold til dem du kan købe i supermarkederne, der ofte indeholer en masse skjult fedt.
Velbekomme.
___________________________________________________________________
Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!
Speak Your Mind