‘Paleo’ muffins med kokos & mandler

En super nem opskrift på nogle virkelig lækre muffins, med en god og lækker smag af kokos. 😀 Hvis du undlader at tilsætte chokolade, kan man tale om, at der godt kunne være lidt stenalder/paleo-kage over det. Men kombinationen af den lækre (mørke) chokolade og kokos, får kagerne til at smage lidt Bounty-agtigt, på den sunde måde..

Opskriften er til 12 stk. 

Paleo muffins

Klik for større version.

Ingredienser
3 modne bananer
4 æg
1 vaniljestang
100 g. kokosmel
1 håndfuld mandler
50 g. 85% mørk chokolade
(af god kvalitet – kan udelades)

Desuden
12 muffinsforme

Fremgangsmåde
Start med at forvarme ovnen, og blende de modne bananer, til der ikke er nogen klumper.

Skrab kornene ud af vaniljen og pisk det godt sammen med bananmassen, æggene og kokosmelet, til du har en ensartet masse.

Nu tilsættes hakkede mandler og/eller grofthakket mørk chokolade.

Rør det hele grundigt sammen og fordel dejen ligeligt i 12 muffinsforme.

Bag dem midt i ovnen i 15-20 minutter, til de har fået en fast konsistens og er blevet gyldne på toppen.

Lad dem køle af og server dem fx med en god kop the.

Tip!
Ved at anvende en mørk chokolade, med så høj en procent kakaomasse, er der ofte ikke tilsat ret meget sukker i modsætning til de ‘almindelige’ chokolader. Derudover får du også et højere indhold af gode og vigtige antioxidanter.

Når du bager dine muffins, og du evt. har i tankerne at fryse dem ned, kan det være en fordel eksempelvis at bage dem i nogle silikoneforme, så de slipper lettere, efter at de er kølet af.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Comments

  1. Hej Line.
    Så er de i ovnen og jeg GLÆDER mig til at smage dem… Hér dufter himmelsk

  2. Om du har erfaring med om de kan fryses?

    • linelomholt says:

      Jeg frøs halvdelen af dem jeg bagte, og de var stadigvæk gode efter at være blevet tøet op.
      – Jeg synes dog at friskheden bevares bedst, hvis de evt. bare opbevares på køl, til de skal spises 🙂

  3. Cristina says:

    Hej Line!
    Jeg skal helt klart prøve disse muffins!
    Kan du huske hvor mange grader du bagte dem ved i ovnen?

    Kh
    Cristina 🙂

    • linelomholt says:

      Hey Cristina,
      De blev bagt ved 200 graders almindelig varme. Det bliver straks skrevet i opskriften, tak for at gøre mig opmærksom på det. 😀

      God bagelyst, kh. Line

Speak Your Mind

*