Smagfuld butternutsquash suppe med urter & kerner

En suppe, der passer perfekt til sensommeren og det grå efterårsvejr. Den har en god og fyldig smag fra urterne og chilien. Og så er den super nem at lave 😀 Det gode ved Butternut-græskaret, er at den har en dejlig sødmefuld og nøddeagtig smag, som skiller sig lidt ud fra de klassiske græskar typer. Kan du ikke skaffe butternut-squash, eller bryder du dig ikke om det, kan du anvende tilsvarende af en anden græskartype, fx Hokkaido..

Opskriften er til 4 portioner

Butternutsquash suppe

Klik for større version.

Ingredienser
2 spk. olivenolie
2/3 del butternut squash
1 helt løg
3 fed hvidløg
3-4 cm. middel-stærk chili
4 stikle bladselleri
1 lille håndfuld frisk timian
8 dl. god hønse/grøntsagsfond
eller tilsvarende bouillon (opløst)
Evt. en sjat fløde

Topping
2 håndfulde græskarkerner
2 spk. soyasauce
1 bundt friske urter – fx oregano, brøndkarse e.l.

Fremgangsmåde
Start med at klargøre og skylle alle grøntsagerne.

Græskarret skæres over og toppen og bunden skæres af. ‘Indmaden’ fjernes og græskarret skylles indeni.

Skær det i grove stykker. Jeg skærer bevidst ikke skrallen fra, da den giver masser af smag. Anvender du økologisk græskar, er du i højere grad ude over, at der er de store mængder sprøjerester i.

Løg og hvidløg pilles – chiliens kerner fjernes og det hele hakkes groft.

Varm olien op i en tykbundet (og tilpas stor gryde). Svits løg, hvidløg og chilien – derefter tilsættes squashen, når løgene er glasklare.

Imens det står og småsteger lidt, hakkes timianen groft og det samme gør du med bladsellerien (hvor toppen og bunden også skæres fra).

Dette svitses sammen med græskarblandingen, og når det hele har fået lov til at stå og stege i 10 minutters tid, hældes fonden (eller bouillonen) over.

Lad det simre i 15-20 minutter under låg.

Tag gryden af varmen, når grøntsagerne er helt møre. Blend det hele til en ensartet suppe, med en stavblender.

Smag den til med salt og peber – evt. lidt ekstra finthakket chili, hvidløg og en sjat fløde (kan undlades) – men det giver en dejlig rund smag.

Imens ristes græskarkernerne på en varm pande – når de begynder at afgive duft og tage farve, tilsættes soyaen under omrøring. De er færdige, når soyaen er stegt væk.

Anret suppen med lidt stegte græskarkerner, friske urter og evt. lidt sprødstegt bacon (kan også undlades).

Tip!
Ristet rugbrød smager også super godt til denne suppe 😉

Velbekomme. 

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*