Cremet risotto med svampe, grønne asparges & frisk parmesan

Risotto er egentlig en ret simpel ret at lave – og så smager den jo helt fantastisk. Det gode ved risottoer, er at du kan tilsætte alverdens former for fyld og smagsgivere, hvis du blot holder dig til ‘basis’ risottoen. Jeg anvender altid en anelse hvidvin og frisk høvlet parmesan, da det for mig er svaret på den perfekte risotto. 🙂 

Opskriften er til 5-6 portioner

Cremet risotto med svampe og grønne asparges2

Klik for større version.

Ingredienser
6 spk. (koldtpresset) olivenolie
2 mellemstore løg
5 fed hvidløg
6 dl. risottoris
1½ liter hønsefond el. bouillon
1½ dl. hvidvin
1½ dl. friskrevet parmesanost
4 spk. smør
250 g. brune markchampignoner
1 bundt friske grønne asparges
300 g. kyllingefilet

Desuden
Frisk høvlet parmesan ved servering

Fremgangsmåde
Start med at klargøre alle ingredienserne: løg og hvidløg pilles og hakkes meget fint.

Champignonerne skylles fri for jord og skæres i både. Disse ristes på en pande, før risottoen klargøres. Er der væde ved, gemmes det.

Skær kyllingen ud i 1×1 cm. stykker og rist det ligeledes på panden, med lidt salt og peber.

Nu påbegyndes risottoen. I en mellemstor gryde ristes løg og hvidløg i olivenolien.

Når de er glasklare, tilsættes risottorisene under omrøring. Tilsæt hvidvinen og lad det små-simre i et par minutter ved middelhøj temperatur.

Tilsæt nu bouillonen lidt efter lidt (1-2 dl. af gangen) og rør rundt i risene, når det begynder at få en tynd rissengrøds konsistens, smager du på risene – og er de stadig hårde, tilsættes lidt mere bouillon. Denne process gentager du et par gange, til risene er ved at være klar.

Grunden til, at du ikke bare tilsætter alt bouillonen fra starten af, er at det ikke er sikkert, at du skal anvende alt væsken, og så undgår du nemlig også at risottoen kommer til at få en klistret grød-konsistens.

Når risene er færdigkogte – og risottoen har en let tyk konsisten, tilsættes kylling, champignoner og asparges.

Lad det små-simre i 4-5 minutter, hvorefter parmesanen og smørret tilsættes.

Rør rundt, tag det af varmen og lad risottoen stå og trække i 5 minutters tid, under låg.

Server retten med frisk høvlet parmesan.

Tip!
I stedet for kylling, kan du med fordel også anvende kæmperejer, eller erstatte mængden med andre typer svampe, hvis den skal være vegetarisk.

Alkoholen i hvidvinen koger væk, under tilberedning og anvendes derfor blot som smagsgiver.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*