Fulkornsbrød med kerner

Brødet kan koldthæves og anvendes som et brød til morgenmaden, det kan bages til mindre brød, flûtes eller boller der kan anvedes til madpakken, som tilbehør til en hovedret og meget mere..

Opskriften er til 1 brød

Ingredienser
25 g. gær
1½ dl. lunken vand
1 dl. blandet kerner
25 g. smør
2½ dl. mælk
1 tsk. salt
200 g. fuldkornsmel
300 g. hvedeme

Desuden
Mælk til pensling

Fremgangsmåde
Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt kernerne og rør grundigt rundt til gæren er opløst.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt derefter den kolde mælk, for at køle smørret ned. Hæld smørblandingen ned til gæren og rør grundigt rundt.

Tilsæt salt og fuldkornsmelet og rør igen rundt til du har en ensartet masse.

Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, til du har en fast, blød og smidig dej, der gerne må være let klistret. Ælt dejen grundigt.

Stil dejen til hævning med lidt film over sig og et rent viskestykke over dejen. Når du skal til at slå dejen op begynder du at forvarme ovnen til 200 grader.

Lad dejen hæve i omkring 1 time, gerne længere, hvis du har tiden til det. Slå dejen op igen på et meldrysset bord og ælt den.

Form dejen til et brød der er ens størrelse hele vejen rundt. Bag brødet i en smurt brødform eller på en bagepapirsbeklædt bradepande.

Lad brødet efterhæve i 15-20 minutter. Rids brødet med en skarp kniv, pensl brødet med mælk og drys med lidt solsikkekerner.

Bag brødet i 30-35 min. eller til det lyder hult når du banker under brødet. Tag brødet ud af ovnen og lad det køle af før det anvendes.

Tips
Varier indholdet af kerner i brødet og lad det gerne hæve natten over i køleskabet, hvis det er planen at det skal være til morgenmaden.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*