Cremet citron hvidvinssauce med kapers

Det er ofte sjældent, at vi får sauce til retterne herhjemme – men når det sker, må det gerne være en lækker hjemmelavet sauce 🙂 Denne sauce lavede jeg, til grillet laks og en masse friske grøntsager. Den passer helt perfekt til retter hvori der indgår fjerkræ eller særligt fisk. Den har en god balance mellem det syrlige fra citronen, hvidvinssmagen, cremethed og egner sig derfor rigtigt godt, til milde retter som ovennævnte..

Opskriften er til 4 personerCitron hvidvinssauce med kapers1

Ingredienser
12 g. rigtig smør
1½ spk. hvedemel
1½ dl. hvidvin
3 dl. mælk
salt og frisk kværnet peber

Smag til med..
Saften af ½ øko citron
3 spk. kapers
ca. ½ dl. fløde

Fremgangsmåde
Begynd med, at klargøre alle ingredienserne, så du har dem klar til saucen skal tilberedes.

Smørret smeltes i en lille gryde, hvorefter det røres til en smørbolle med hvedemelet. Krydr med salt og peber.

Derefter tilsættes mælken og halvdelen af hvidvinen. Rør godt rundt.

Lad det koge lidt op, til det begynder at få en tykkere konsistens.

Når det har kogt igennem i 8-10 minutters tid, ved lav temperatur, tilsættes resten af hvidvinen, fløde og citronsaften.

Kapersene hakkes groft og tilsættes ligeledes.

Smag det hele til med salt og peber. Lad det igen koge op i 5 minutters tid, og server saucen med det samme.

Tips
Alkoholen fordamper under kogningen, således at det blot er smagen der er tilbage 🙂

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*