Simreret: Osso buco i rødvinssauce

Osso buco er et super godt og undervurrderet kødstykke, af okseskanken, som er perfekt til en lækker simreret – netop på grund af kødets høje indhold af bindevæv! Så en længere og langsommere tilberedning er derfor at foretrække. Osso Buco betyder knoglens hul, hvilket giver meget god mening, idet kødstykket særligt kan genkendes på grund af det karakteristiske runde knoglestykke, som også er med til at give en fantastisk smag til retten. Vær dog indstillet på, at det er en ret, som gerne skal stå og simre et sted mellem 2-4 timer, indtil kødet er helt perfekt mørt. Det er altså en ret, der er super til de kolde vintermåneder og bestemt hele ventetiden værd 😉 ..

Opskriften er til 4 portioner

Klik for større version.

Ingredienser
4 skiver fersk eller optøede skiver Osso buco
ca. 1 dl. hvedemel
Havsalt og frisk kværnet peber

2-3 spk. olivenolie
1 mellemstort hakket løg
2 store fed hakkede hvidløg
3 store gulerødder i skiver
250 g. brune markchampignoner i kvarte
2 spk. tomatpuré (svarende til 1 lille dåse)
½ flaske rødvin
4 dl. oksefond eller bouillon
½ flaske moste tomater (svarende til ca. 300 g.)
2-3 laurbærblade
1-2 tsk. tørret timian
Havsalt og frisk kværnet peber

  • Evt. maizena til at jævne med eller 1 dl. fløde
  • 1 portion kartoffelmos eller kogte (fuldkorns) ris
  • Friske skyllede og hakkede urter til at toppe retten med

Fremgangsmåde
Start med at ridse kødskiverne hele vejen rundt med cirka 1-1½ cm. mellemrum. Kødet vendes derefter i en blanding af hvedemel samt en anelse havsalt og frisk kværnet peber.

Steg kødet i lidt olivenolie over middelhøj varme, til de får en flot gylden farve. Sørg for også at stege siderne af kødet. Tag dem efterhånden af varmen og fortsæt med de øvrige stykker – de skal blot brunes af.

Når du har brunet kødet og det er taget af varmen, svitses de ordnede grøntsager på den varme pande eller gryde. Svits løg og hvidløg sammen til det får en gylden farve.

Kødet og de stegte løg hældes i gryden, hvorefter rødvin, fond, tomatkoncentrat, moste tomater, laurbær, tørret timian, havsalt og frisk kværnet peber tilsættes. Denne blanding stilles til at simre over lav varme under låg, (så der hele tiden er gang i gryden) i 2-3 timer, til kødet er ultra mørt.

Imens svitses champignonerne på en varm pande, hvorefter gulerødderne tilsættes og som krydres med lidt tørret timian – evt. lidt salt og peber også.

Når champignonerne har fået en gylden farve tages de af varmen og sættes til side, til der er 1 times tid tilbage af kødets tilberedning, hvorefter disse tilsættes.

Når kødet har simret i 2-3 timer, er det en god idé, at kontrollere om kødet er blevet mørt – er det tilfældet, kan du vælge at jævne saucen med lidt maizena rørt op i vand eller tilsætte lidt fløde, som lige kan runde saucen af. Smag den gerne yderligere til med krydderier, hvis du finder det nødvendigt.

Server osso bucoen med en god hjemmelavet kartoffelmos eller kogte ris.

Tip!
I stedet for den klassiske kartoffelmos, kan du fx lave en mos af kogte søde kartofler eller af rodfrugter. Det smager dejligt og kan også være et sundere bud på denne.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*