Saftig & lowcarb cheeseburger med portobellosvampe, oksekød & bacon

Der findes utallige bud på den snart velkendte paleo/lowcarb/KETO burger, ja kært barn har mange navne. Her har jeg altså lavet mit bud på den, så den stadigvæk er så tæt på den klassiske burger, som de fleste kender og kan lide. Denne variant er dog, i stedet for at være med en hvid bolle, lavet med store saftige svampe, der dermed erstatter brødet – og gør, at retten bliver lowcarb. Denne variant, med oksekød, sprødstegt bacon samt lidt cheddarost 🙂 og er man ligesom mig – vild med svampe i forskellige afskygninger, så bliver burgeren altså ikke ringere af at blive tilberedt på denne måde, skulle jeg hilse og sige 😉 ..

Klik for større version.

Opskriften er til 2 burgere

Ingredienser
4 portobello svampe*
400 g. hakket oksekød (3-7%)
4-8 skiver røget bacon, gerne øko.
ca. 2 skiver ost (kan undlades) – fx cheddar

Desuden
Blandet salat, rødløg, tomater
agurk, revet gulerod, peberfrugt eller
hvad du foretrækker i din burger

Samt Tomatketchup, remoulade, chilimayo eller
en god aioli – enten som smørrelse eller som dip

Evt. lidt sesamfrø, til at drysse på svampene.

Fremgangsmåde
Start med at skylle alle grøntsagerne til retten, så de kan dryppe af, imens resten af retten fremstilles.

Roden fra svampene fjernes, hvorefter de skylles grundigt.

På et rent skærebræt formes bøfferne af det hakkede oksekød og krydres med havsalt, frisk kværnet peber samt øvrige krydderier, efter eget valg.

Steg baconskiverne på en varm pande, til de er sprøde. Lad et par stykker køkkenrulle suge det overskydende fedt, imens du steger bøfferne på en varm pande, i lidt olivenolie.

Bøfferne stegte jeg i ca. 8-9 minutter på hver side. De var stadigvæk saftige, men ikke røde.

Bøfferne tages af varmen, ligges på en tallerken eller lignende og dækkes over, imens svampene steges på den stadig varme pande.

Disse steges halv mængde olie, halv mængde rigtig smør, til de er gyldne på begge sider, gennemstegt og til størstedelen af væsken er stegt væk.

Saml burgeren med en portobellosvamp i bunden, derefter forskelligt salat, ketchup og andet smørrelse. Du kan også anvende forskellige pestoer. Gerne hjemmelavede.

Derefter lægges bacon og ost på bøffen. Top burgeren af med en portobello svamp og evt lidt sesamfrø.

Server med det samme.

Tip!
*Vælg gerne nogle svampe, der har nogenlunde den samme størrelse og gerne de største du kan finde – det gør det meget nemmere, når du skal samle dine burgers.

Økologisk bacon, er i min verden noget af det mest smagfulde bacon, som du kan få. Det har den helt perfekte smag, hverken for meget eller for lidt smag af røgethed, salt eller noget andet. Derfor anvender jeg det i de fleste af mine retter. Kan købes i de fleste supermarkeder.

I stedet for cheddar, smager det også super godt, med lidt god smuldret fetaost eller vesterhavsost i burgeren.

Velbekomme.
_____________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – Instagram HER – og Bloglovin’ HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*