Portobello burger med oksekød, bacon & cheddar

Der findes utallige bud på den snart velkendte paleo burger – men her har jeg forsøgt at lave den så tæt på den klassiske burger, som de fleste kender og kan lide. Denne variant er dog, i stedet for at være med en hvid bolle, lavet med store saftige svampe, der dermed erstatter brødet – og gør, at retten bliver lowcarb. Denne variant, med oksekød, sprødstegt bacon samt lidt cheddarost 🙂 ..

Portobello burger

Klik for større version.

Opskriften er til 2 burger

Ingredienser
4 portobello svampe*
400 g. hakket oksekød (3-7%)
4-8 skiver røget bacon, gerne øko.
ca. 2 skiver ost (kan undlades) – fx cheddar

Desuden
Blandet salat, fx babyleaves
Tomater, agurk, revet gulerod, peberfrugt.
Tomatketchup samt lign. fyld, af god kvalitet.

Evt. lidt sesamfrø, til at drysse på svampene.

Fremgangsmåde
Start med at skylle alle grøntsagerne til retten, så de kan dryppe af, imens resten af retten fremstilles.

Roden fra svampene fjernes, hvorefter de skylles grundigt.

På et rent skærebræt formes bøfferne af det hakkede oksekød og krydres med havsalt, frisk kværnet peber samt øvrige krydderier, efter eget valg.

Steg baconskiverne på en varm pande, til de er sprøde. Lad et par stykker køkkenrulle suge det overskydende fedt, imens du steger bøfferne på en varm pande, i lidt olivenolie.

Bøfferne stegte jeg i ca. 8-9 minutter på hver side. De var stadigvæk saftige, men ikke røde.

Bøfferne tages af varmen, ligges på en tallerken eller lignende og dækkes over, imens svampene steges på den pande.

Disse steges halv mængde olie, halv mængde rigtig smør, til de er gyldne på begge sider, gennemstegt og noget af væsken er væk fra dem.

Saml burgeren med en portobellosvamp i bunden, derefter forskelligt salat, ketchup, samt lignende smørrelse. Du kan også anvende forskellige pestoer. Gerne hjemmelavede.

Derefter ligges bøffen på, bacon og ost. Top burgeren af med en portobello svamp og evt lidt sesamfrø.

Server med det samme.

Tips
*Vælg gerne nogle svampe, der har nogenlunde den samme størrelse – det gør det meget nemmere, når du skal samle dine burgers.

Økologisk bacon, er i min verden noget af det lækreste bacon du kan få. Det har den helt perfekte smag, hverken for meget eller for lidt smag af røgethed, salt eller noget andet. Derfor anvender jeg det i de fleste af mine retter. Kan købes i føtex, irma, kvickly og lign. butikker.

I stedet for cheddar, smager det også super godt, med lidt god smuldret fetaost i burgeren.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*