Overnat grød med blåbær & chiafrø

Det er simpelthen super lækkert, at man bare kan gøre morgenmaden klar aftenen før man skal spise den – så er det bare at røre den op og toppe den fx med lidt friske bær eller nødder næste morgen. Denne kolde ‘grød’ om man så må kalde den, minder lidt om den udgave, som jeg tidligere har postet (se HER), blot rørt op med frosne bær, som giver en lækker naturlig sødme til morgenmaden. Opskriften er udarbejdet med inspiration fra denne fitness-blogger, som så er toppet med en lynhurtig müsli af ristede kokosflager, hakkede nødder og tørrede frugter. Super nemt, virkelig lækkert og ikke mindst utroligt mættende 😉 ..

Opskriften er til 1 portion

Overnat grød med chia og blåbær2

Klik for større version.

Ingredienser
180 g. skyr eller græsk yoghurt*
20 g. havregryn
1 tsk. vaniljepulver (ej at forvæksle med vaniljesukker)
2 spk. chiafrø
60 g. vand
1 spk. honning el. andet sødemiddel
60 g. frosne blåbær

Fremgangsmåde
Bland alle ingredienserne i en plastikbøtte eller glas, luk det godt til og sæt det på køl natten over. Du kan evt. gøre det om aftenen inden du går i seng – så er morgenmaden næsten klar.

Tilsæt kun den angivne mængde vand, hvis du tilsætter chiafrø – da de suger en hel del væske til sig.

Om morgenen røres yoghurten op. Er den blevet for tyk i konsistensen til din smag, kan du altid røre den op med en anelse mælk.

Top morgenmaden med friske bær eller lav en lynhurtig müsliblanding med hakkede nødder, frø og kerner, frisk udskåret frugt eller noget helt andet. Du kan også bare spise dem som de er.

Overnat grøden kan du fx kan tage med på farten; så kan du fx spise den på vejen til job eller på arbejdet.

Tip!
*Jeg anvendte 0% græsk yoghurt, som jeg langt hen ad vejen synes er bedre og mindre syrlig end nogle typer skyr kan være. Samtidig er den også rig på protein, ligesom skyr også er.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*