Honningeristet müsli med nødder & kokos

En super lækker langtidsbagt hjemmelavet müsli, hvor du ikke er i tvivl om hvad den indeholder. Nemlig masser af gode fibrer, sunde fedtstoffer i nødder, frø og kerner samt den lækre smag af kokos og honning. Server det som en del af et morgenmåltid, enten med lidt mager mælk eller ovenpå en smagsneutral yoghurt eller skyr sammen med friske bær eller anden udskåret frugt..

Honningeristet müsli med nødder og kokoschips

Klik for større version.

Opskriften er til én stor bøtte

Ingredienser
6 dl. havregryn (gerne øko)
2 dl. blandet frø og kerner*
2 dl. blandet nødder**
2 spk. honning
2 dl. kokosmel
2 dl. kokoschips
1 dl. blandet tørret frugt***

Fremgangsmåde
Start med at forvarme ovnen til 100 grader, ved almindelig ovnvarme.

Anvend en stor røreskål, hvor der er god plads til at blande alle ingredienserne.

Hak alle nødderne mellem-groft med en skarp brødkniv. Ved at bruge en brødkniv mindsker du at nødderne flyver ud til alle sider, når du går i gang med at hakke dem.

Bland havregryn, frø og kerner, nødder, kokosmel og honningen. Rør grundigt rundt – det gør ikke noget at honningen samler sig lidt i klumper, det kan du nemmere “skille ad”, når müslien er blevet ristet.

Anvend en stor dyb bradepande, beklæd den med bagepapir og fordel müslien.

Bag müslien i 2 – 2½ time under omrøring ind i mellem. Halvvejs under bagningen blandes de 2 dl. kokoschips i müsliblandingen og bagningen fortsættes.

Når müslien er kølet af blandes de tørrede frugter i.

Hæld müslien i en ilttæt beholder og server det til morgenmad.

Tips
*Du kan anvende alle de frø og kerner som du har lyst til – jeg anvendte en blanding af sesamfrø, hørfrø, græskarkerner og solsikkekerner.

**Det samme gælder når du skal vælge hvilke nøddetyper du vil have i din müsli – vælg fx en blanding af valnødder, paranødder, mandler og hasselnødder. Du kan også blot nøjes med én eller to slags, hvis det er at foretrække.

***Det kan være alle mulige tænkelige tørrede frugter du kan anvende her – det gælder både dadler, figner, abrikoser, rosiner, tranebær, blåbær og meget mere. Husk at hakke de tørrede frugter, hvis du vælger nogen der er større end rosiner, tranebær eller tørrede blåbær.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*