Rustik guacamole med peberfrugt & forårsløg

Guacamole er en forholdsvis fedtholdig form for tilbehør – og man kan jo ikke løbe fra, at det også smager fantastisk. Men nu hvor man kan tilføre en masse grøntsager til diverse andre retter, kan man da også gøre det med guacamolen. Den bliver lidt mere rustik – men smager stadigvæk fuldstændigt fantastisk, er let spicy og får lige et sundhedspift. Jeg anvendte blot ‘spidsen’ af en middelstærk chili, men ønsker du den lidt mere spicy, kan du jo blot tilsætte mere eller lidt stærkere chili – som er godt for forbrændingen 😉 ..

Opskriften er til 4 portioner

Grovere guacamole

Klik for større version.

Ingredienser
2 modne avocadoer
1 forårsløg
1/4 mellemstor rød peber
1 mellemstort fed hvidløg
½-1 cm. frisk chili
2-3 store spk. cremefraiche eller skyr

Smag til med..
Saften af ½ limefrugt
Frisk kværnet peber og havsalt

Fremgangsmåde
Start med at udhule avocadoen og del kødet ud i mindre stykker, som hældes i en skål.

Mos avocadoen med en gaffel eller et piskeris – du kan også lynblende den i en miniblender eller med en stavblender.

Skyl grøntsagerne; skær peberfrugten i små stykker og ligeledes snittes forårsløget fint. Bland det sammen med avocadoen og smag den til med frisk limesaft, fintrevet hvidløg, finthakket hvidløg, havsalt og frisk kværnet peber.

Rør det sammen med cremefraiche, skyr eller fromage frais – og smag det til en sidste gang. Server guacamolen som en sund dip, til mexikanske retter, som smørrelse i sandwiches, i wraps og meget mere..

Tip!
I stedet for forårsløg, kan du med fordel anvende 1/4-½ mellemstort rødløg.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*