Simreret: Supermøre svinekæber i mørk øl & timian

Her er en super undervurderet spise, nemlig svinekæber; som man får alt for lidt men som smager så vanvittigt godt! Det er jo ultramørt, nærmest helt pulled pork agtigt, når det får lov til at stå og koge og optager den lækre smag fra den mørke øl og grøntsagerne. Du kan alternativt erstatte nogle af gulerødderne med noget knoldselleri eller en anden form for grov grøntsag 😀 ..
Opskriften er til 4 portioner

Klik for større version.

Ingredienser
8 svinekæber
En anelse olivenolie
2 mellemstore løg
5-6 kviste frisk timian
4-5 gulerødder
3 fed hvidløg
2 mørke øl*
ca. ½ liter vand
Laurbærblade
Samt frisk kværnet salt og peber

Jævn saucen af med..
Maizena eller en meljævning

Smag til med..
Bouillon, lidt mørk mørk balsamico mv.

Fremgangsmåde
Start med at klargøre kødet, løg, timian, gulerødder, hvidløg, så det er klar til tilberedning.

Af kæblerne skal den lyse ‘hinde’ skæres af kødet, da det godt kan blive lidt sejt i konsistensen, hvis du undlader dette. Sørg for, ikke skære for meget kød fra.

På et andet skærebræt skæres løgene i tern eller i både – hvidløgene hakkes fint og gulerødderne skæres i rustikke stykker eller tykke skiver. Timianen skylles og kan plukkes eller tilsættes hel og så pille stilkene fra ved servering.

Varm en tykbundet gryde op og tilsæt olie. Heri svitses kødet, som krydres godt med salt og peber. Steg det, til det får en gylden overflade. Svits løg, gulerødder og timian kort med.

Tilsæt den mørke øl, laurbær og vand. Lad det små-simre i 1½ times tid, til kødet er mørt og nærmest kan rives fra hinanden.

Smag saucen til med bouillon, evt. en anelse mørk balsamicoeddike, salt og peber. Er saucen for tynd til din smag, jævn den evt. af med en mel – eller maizenajævning og lad den koge godt op. Smag saucen til en sidste gang og server retten med en god kartoffelmos (se HER) eller kogte ris.

Tip!
* Jeg brugte en mørk Irish stout øl til saucen. Det gav en god dyb smag i saucen. I stedet for øl, kan du også sagtens lave retten på rødvin. Det er også super lækkert.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*