Svampede gulerodsmuffins med mascarponecreme

Lækre svampede muffins med en smagfuld, cremet vaniljetopping, der passer perfekt sammen i smagene. En helt klar favorit herhjemme! 😀 Ud over at de smager godt, er de også nemme at lave – og så er de fryseegnede, og gør at man kan tage dem op, når de skal anvendes..

Opskriften er til 12 stk

Klik for større version.

Ingredienser
2½ dl. smagsneutral olie*
4 æg
2 dl. rørsukker
2 dl. brun farin
4 dl. hvedemel
3 gulerødder
1 tsk. salt
2 tsk. stødt kanel
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver

250 g. mascarpone
2 dl. piskefløde
1 dl. florsukker
1 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde
For at toppingen kan nå at sætte sig, og få en god konsistens, er det en god idé at starte med at forberede den.

Pisk fløden til skum, og i en anden røreskål piskes mascarponen ud. Bland disse to, sammen med sukker og vaniljesukker. Smag den til og sæt den på køl.

Skræl gulerødderne, skyl dem og riv dem fint.

I en røreskål blandes olie, æg, brun farin, rørsukker og gulerod. Bland det grundigt.

I en anden skål blandes mel, salt, kanel, vaniljesukker og bagepulver, rør rundt til du har en ensartet blanding.

Bland den våde og tørre blanding, helst uden at piske for meget i dejen.

Fordel dejen i muffinsforme – bag dem ved 150 grader i ca. 20 minutter, alt efter hvordan din ovn varmer.

Køl dem af på en bagerist.

Når kagerne skal serveres, hældes mascarponecremen i en sprøjtepose med en stjernetyl og kagerne pyntes.

Pynt evt med en form for drys.

Tip!
*smagsneutral olie kan være vindruekerneolie eller majsolie.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*