Hjemmelavede icecream sandwiches med sprøde cookies og vaniljeis

Simpelthen så lækkert, på en lun sommerdag – med én af de her lækre Icecreamsandwiches, som det populært hedder. Det er jo nemt lige at klaske sammen, hvis du har (hjemmebagte) cookies og en god vaniljeis ved hånden 😛 Det kræver at du har pladsen gjort klar i fryseren og at du er lidt hurtig på fingrene – men ellers er det meget nemt at lave og ikke mindst virkelig lækkert at diske op med 😀 ..

Klik for større version.

Opskriften er til 4 stk.

Ingredienser
8 mellemstore cookies
– gerne hjemmebagte
ca. ½ liter is

100 g. mørk chokolade
– kan udelades

Fremgangsmåde
Start med at tage vaniljeisen op, så den er blød og medgørlig at arbejde med. Men samtidig må den heller ikke være for blød, da den så kan smelte for hurtigt, når du ligger dine icecreamsandwiches sammen.

Find de 8 cookies, som passer bedst sammen i størrelsen 2 og 2.

Klargør også en beholder eller bøtte, som du kan beklæde med husholdningsfilm eller bagepapir, som du kan ligge de samlede cookie-kager i.

Tag en god stor spiseskefuld vaniljeis og fordel det på cookies’ene, så isen bliver mast fladt. Arbejd lidt med at få isen pæn hele vejen rundt og læg så den anden cookie ovenpå. Tryk dem let sammen.

Læg isene ned i bøtten som de bliver færdige og frys dem med det samme. Det er valgfrit, om du ønsker at overtrække dem – eller halvdelen af dem med smeltet mørk chokolade, som jeg har gjort hér.

Men i såfald påbegyndes tempereringen af chokoladen efter 20-25 minutter, så isen har kunne fryse lidt.

Temperér chokoladen ved at smelte halvdelen over vandbad – tag det af varmen og tilsæt så resten af chokoladen (gerne brækket i mindre stykker – så det smelter hurtigere).

Rør godt i chokoladen til det hele er smeltet og til det har en temperatur på 31-32 grader. Og ikke mere end 34 grader, for at få det rette knæk.

Pensl eller dyp kagerne i chokoladen. Jeg penslede det på, da jeg helst bare gerne ville have det på mine cookies.

Læg dem ned i bøtten eller beholderen med det samme og frys dem i 2-4 timer, til isen og kagerne har sat sig godt.

Tip!
Tag dem gerne ud ca. 10-15 min. før de skal spises, alt efter hvor blød man vil have isen.

Velbekomme.
___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – Instagram HER – og Bloglovin’ HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*