Nem laksesalat med friske abrikoser & spidskål

En super nem måltidsalat, der kan serveres året rundt – måske skal abrokoserne dog lige erstattes af noget andet, om vinteren 😉 Den cremede laksesalat, som salaten toppes med, giver en god smag til den ellers ret grove salat. Du får sunde fibrer fra spidskålen og kernerne, som gør, at du får en god mæthed, som holder i længere tid, fordi kroppen får noget at ‘arbejde med’ – i forhold til, hvis du bare havde lavet den på iceberg salat. 

Opskriften er til 3 mellemstore portioner

Klik for større version.

Ingredienser
½ mellemstort spidskål
1 god stor håndfuld frisk spinat
3 dl. forkogte perlebyg kerner
1 bøtte salattern (ca. 100 gram)
3 friske abrokoser
3 spk. olivenolie
3 spk. citronsaft

Lakse ‘salat’
300 g. røget laks
100 g. fed cremefraiche
1 alm. bundt hakket dild
1 spk. citronsaft
½ agurk i små tern
Frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at koge perlebyg kernerne – gerne så de er kolde, når de skal i salaten. Derefter laves lakse ‘salaten’, så det kan stå og trække smag, imens at du ordner resten af salaten.

Laksen skæres eller hakkes i mindre stykker, blandes med skyllet og finthakket dild, creme fraiche og smages til med citronsaft, små agurketern og frisk kværnet peber. Sæt det på køl.

Skyl spidskålen og snit det fint. Ligeledes, hakkes den friske spinat også. Bland disse med de kogte kerner, olivenolie, og citronsaft og anret det på tallerkner eller et stort fad.

Top salaten med salattern, lakse ‘salaten’ og små stykker – eller både af friske abrikoser og server.

Tip!
Server fx sprødristet rugbrød til retten. Det passer super godt til laksen.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*