Cremet kartoffelsuppe med lækker kyllingetopping

En super lækker cremet kartoffel/porre suppe, som i sin enkelthed smager helt fantastisk, hvis man bare er god til at få brunet alle grøntsagerne godt af, inden de koges op. Det betyder virkelig alt – ligesom med kød 🙂 Toppingen er super lækker – og blandingen af den røgede bacon, den saftige kylling og porrerne harmoner super godt med den lidt stærke dijonsennep og de syrlige kapers. Mums! en virkelig lækker suppe 😀 ..

Opskriften er til 4 portioner

Klik for større version.

Ingredienser
1 spk. olivenolie
1 stort løg + 2 fed hvidløg
‘Det hvide’ stykke af 2 store porrer
ca. 600 g. kartofler – renset vægt
Salt, peber og tørret el. frisk timian
1 liter hønseboullion
1/4 liter piske eller madlavningsfløde

Topping
200 g. røget bacon
3 kyllingebryser
Toppen af 2 porrer
3 spk. olivenolie + 2 tsk. dijonsennep
3 spk. hakkede kapers og en anelse peber

Fremgangsmåde
Start med at sætte suppen over – når den står og småkoger, kan du nemlig påbegynde på toppingen.

Løg og hvidløg pilles og skæres i lidt grove stykker. Porrerne halveres og skæres ligeledes i nogle rustikke stykker og lægges i koldt vand, så eventuelle jordrester falder fra. Kartoflerne skrælles og skæres også i nogle lidt grove tern.

Varm en gryde op med olivenolie og svits til at starte med løg og hvidløg, til det bliver godt stegt og får en god gylden farve. Det er her du skal have smag ind i suppen, så det er vigtigt, at grøntsagerne brunes godt af.

Hertil tilsættes porrerne og der gør du det samme. Derefter tilsættes kartoflerne og salt, peber og 2 tsk. tørret timian eller 2-3 kviste frisk timian. Svits det hele godt sammen. Tilsæt bouillon og lad det stå og småkoge under låg i 20-30 minutter, til kartoflerne er helt møre.

Imens forvarmes ovnen.
Steg baconet sprødt på en varm pande og læg det derefter på fedtsugende papir. Kyllingen steger du så den får en god brun stegeflade og bages derefter færdig i ovnen i 15-20 minutter.

‘Det grønne’ fra porrerne skæres i tynde strimler, skylles godt og dryppes fri for vand. Lynsteg dem på panden, men kun så de stadig har bid og bibeholder den grønne farve.

Når kyllingen er stegt færdig i ovnen og er afkølet, så den er til at holde i hånden, plukkes den i fine eller let rustikke strimler og blandes med porrerne, det sprøde bacon, hakkede kapers, sennep, frisk kværnet peber og olivenolie. Smag det gerne til.

Sæt det til side og find en stavblender eller en stor blender frem. Blend suppen og smag den til med fløde, evt. lidt mere salt, timian og/eller peber.

Server suppen med den lækre topping og fx noget godt hjemmebagt brød.

Tip!
Toppingen kan også holdes vegetarisk, hvis det foretrækkes. Så kan du bare lynstege porrerne og vende dem i hakkede kapers og ‘sennepsdressingen’.

Velbekomme.
___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*