Nem hjemmelavet agurkesalat

Det der med hjemmelavet agurkesalat, det er både nemt at lave, kan serveres til mange forskellige retter, som en slags ekstra tilbehør og så smager det jo bare SÅ godt! Særligt passer det fx super godt til kylling, i burger, i en hjemmelavet hotdog, og til mange andre forskellige retter 😉 ..

Opskriften er til 1 glas

Klik for større version.

Ingredienser
1 frisk agurk
2-3 tsk. salt
1 dl. eddike*
2 dl. vand
3 spk. sukker
Salt og kværnet peber

Desuden
Et skoldet ilttæt glas og evt.
en smule atamon til konservering

Fremgangsmåde
Start med at skylle agurken og skær den i meget tynde skiver, med en skarp kniv eller på et mandolinjern.

I en skål, blandes agurkeskiverne med salt – lad det trække i ca. 20 minutter.

Imens blandes lagen til agurkesalaten, af eddike, vand, sukker, salt og peber. Sørg for, at sukkeret bliver godt opløst.

Når agurkerne har trukket i den angivet tid, skylles de med rent vand.

Skold det glas, som agurkesalaten skal opbevares i, med kogende vand – evt. med en smule attamon, for at øge holdbarheden.

Hæld agurkerne i glasset, og hæld lagen over.

Luk glasset tæt, og lad det gerne stå og trække i én dag, og gerne flere, hvis det er muligt.

Tip!
*Jeg anvendte æbleeddike fra Urtekram – det smager rigtigt godt, og har heller ikke en ligeså kraftig og gennemtrængende smag af eddike, som fx en helt almindelig lagerddike har.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*