‘sunde’ rocky roads med nødder & tørret frugt

Disse rocky roads, er lavet uden gluten og tilsat sukker, hvilket gør dem sundere, end de rocky roads, man ellers kender 😀 I denne opskrift, er chokoladen i centrum, anvend derfor en chokolade af god kvalitet. Det giver en bedre smag og indholdet af sukker i selve chokoladen, vil typisk også være mindre, desto bedre kvaliteten er..

Chokolade brud - sunde rocky roads1

Klik for større version.

Opskriften er til ca. 24 stk.

Ingredieser
300 g. mørk chokolade
(gerne over 70% kakao)
50 g. mandler
50 g. cashew el. pistacienødder
80 g. tørrede abrikoser*
2 tsk. frysetørrede hindbær

Fremgangsmåde
Start med at riste nødderne på en varm pande, til de får en gylden farve.

Anvender du hasselnødder, kan det være en god idé, lige at smutte hinden af, inden de hakkes.

Hak alle nødderne groft, og gør det samme med de soltørrede abrikoser.

Fordel det hele i en 20×20 cm. bradepande, sammen med de frysetørrede hindbær. Bradepanden skal være beklædt med bagepapir eller husholdningsfilm.

Smelt og temperér chokoladen. Halvdelen af det smeltes over vandbad, det tages af varmen og den resterende del, tilsættes, under omrøring, til det hele er smeltet.

Hæld nu chokoladen over nødderne, til det hele er dækket godt af chokolade.

Dæk formen til og sæt den på køl, til chokoladen er stivnet.

Skær dine ‘rocky roads’ ud i mindre bidder og opbevar dem på køl.

Tip!
*Abrikoser har et lavere indhold af fruktose (frugtsukker), end mange andre tørrede frugter, hvilket dermed giver et mindre udsving i blodglukosen (blodsukkeret), end andet tørret frugt.

Tørrede abrikoser, er derfor særligt velegnet i retter, hvor det er meningen, at der skal være sødme, men uden at det er for meget.

I rocky roads, kan du anvende mange forskellige former for nødder, tørret frugt, som du har lyst til. Se eksempler på andre former for rocky roads HER og HER – de er dog ikke sukker og glutenfrie.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*