Sommer kålsalat med nye ærter & frisk basilikum

En fantastisk lækker salat, som f.eks. kan serveres til grillstegt laks eller kylling. Den er lavet med frisk sommerkål og nybælgede ærter og vendt i en frisk yoghurtdressing med basilikum. Mums! Den er både nem at lave – og så er den sågar også god dagen efter den blev lavet 😉

Spidskålssalat med nye ærter og basilikumsdressing

Klik for større version.

Opskriften er til 4 alm. portioner

Ingredienser
½ stort sommer spidskål el. hvidkål
50 g. græskarkerner
100 g. frisk bælgede ærter
½ bundt mellemstort basilikum

Yoghurtdressing
1 dl. fromage frais / skyr
el. 0,1% græsk yoghurt
1 lille fed hvidløg (fintrevet el. presset)
1 tsk. olie
1-2 tsk. alm. – eller akaciehonning
ca. 1 spk. friskpresset citron

Fremgangsmåde
Start med at skylle kålen. Skær det midt over og snit det fint, med en skarp kniv eller på et mandolinjern.

Bælg ærterne og skyl dem. Græskarkernerne ristes på en lun pande indtil de begynder at afgive en poppende lyd.

Basilikummen nippes og cirka halvdelen hakkes fint. Nu laves dressingen. Rør basilikummen med fromage frais (skyr eller fedtfattig græsk yoghurt), presset hvidløg, olie, agave sirup og citron. Til sidst smages dressingen til med havsalt og frisk kværnet peber. Dressingen kan modereres smagsmæssigt med citronsaft og honning.

Når du synes den er balanceret i smagen, vendes den med den snittede spidskål, halvdelen af ærterne og græskarkernerne. Server den med det samme eller lad den stå og trække en halv times tid, inden servering. Det gør den kun bedre smagsmæssigt.

Pynt salaten med resten af basilikummen, ærter og græskarkerner.

Tip!
Du kan også anvende kinakål, rød spidskål, fintsnittet savoykål eller en helt anden kåltype.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*