Helstegt marineret kylling med timian, citron & hvidløg

Der er bare noget lækkert, ved kombinationen af frisk timian, hvidløg og revet citronskal – og når det anvendes i retter, hvori der indgår fjerkræ, giver det bare en fantastisk smag. Her har jeg valgt at smøre en hel kylling ind i denne blanding og helstege den i ovnen. Super lækkert resultat, og ikke mindst smag, hvis du spørger mig 😀 ..

Helstegt marineret kylling med timian citron og hvidløg

Klik for større version.

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser
1 hel stor fersk kylling
2 fed hvidløg
½ øko citron
1/4 bundt frisk timian
2 spk. god olivenolie
Havsalt og frisk kværnet peber

Desuden
½ stort æble – el. 1 lille.

Fremgangsmåde
Start med at fjerne fjerrester, overskydende fedt og eventuelle rester fra indvolde.

Skyl den nu (udenpå og indeni) og dup den tør.

Forvarm ovnen på 200 graders alm. varme.

Skyl og hak nu den friske timian – meget fint. Riv hvidløget fint samt skallen af den halve citron (kun lige den yderste af skallen).

Bland timian, citron og hvidløg i en lille skål, med olivenolie, frisk kværnet peber og havsalt.

Fordel nu timian-marinaden over kyllingen – både for og bag på den, hvorefter den lægges på en rist, evt. i en mindre bradepande.

Citronen (som du brugte skallen fra) skæres nu ud i mindre stykker, og det samme gør du med æblet.

Begge dele proppes ind i kyllingen, der lukkes med en kødnål eller et spyd.

Steg den midt i ovnen i 45-60 minutter, alt efter størrelsen. Kyllingen er ikke færdig, før kerne temperaturen, ved benet er på min. 75 grader og kødet let slipper ved benet.

Efter stegning får kyllingen lov til at stå og trække lidt, inden den skæres ud i min. 4 store stykker.

Tips
Server eksempelvis kyllingen sammen med en salat, der er rig på fibre (lavet på grove grøntsager) – lidt ovnstegte kartofler, samt en lækker hjemmelavet dressing.

Velbekomme.

Share

Comments

  1. Hvor meget timian?

    • linelomholt says:

      Hej Mette,
      Godt du er vågen – det var jeg tydeligvis ikke, da opskriften blev lavet 😉

      Har opdateret opskriften, tak fordi du gjorde mig opmærksom på det.

      Hilsen Line.

Speak Your Mind

*