Sommersalat med laks, aspargeskartofler & rygeostecreme

Der er noget over asparges, radisser, agurk, aspargeskartofler, laks og rygeost – det er bare en god kombination 😉 det minder lidt om nogle af råvarerne, fra en klassisk sommersalat. Den røgede smag fra rygeostecremen passer så fint til de øvrige ingredienser og så er det jo en dejlig let ret her i sommerperioden 😀 .. 

Opskriften er til 2 store portioner

sommersalat med laks og rygeostcreme

Klik for større version.

Ingredienser
2 stk. laksefiletter
1-2 tsk. olivenolie
Havsalt og frisk kværnet peber

ca. 400 g. aspargeskartofler
1 bundt radisser
½ bundt grønne asparges
½ agurk
1/4 spidskål
30 gram frisk babyspinat
1 alm. bundt frisk dild

Rygeostecreme
175 g. rygeost
3-4 spk. cremefraiche eller skyr
1 almindelig bundt purløg
3 spk. friskpresset citronsaft
Evt. en anelse salt

Fremgangsmåde
Start med at koge kartoflerne, hvis ikke du har haft mulighed for at gøre det dagen forinden. Kog dem til de er møre i letsaltet vand. Lad dem køle helt af, inden de anvendes i salaten – skær dem derefter i mindre stykker.

Tilbered laksen, så den ligeledes kan nå at køle en anelse af. Pensl fisken eller dryp med en anelse olivenolie. Krydr med havsalt og frisk kværnet peber. I en forvarmet ovn bages den i ca. 10 minutter.

Imens kartoflerne og fisken tilberedes, røres rygeostecremen.
Rygeosten piskes op med en anelse creme fraiche, citron, hakket purløg og lidt frisk kværnet peber. Synes du, at den mangler salt, smag den da til med en anelse salt. Vær dog obs på, at rygeosten er ret salt i sig selv.

Radisserne skylles, toppen skæres fra og de snittes fint med en skarp kniv eller på et mandolinjern. Agurken skæres i mindre bidder.

Spidskålen snittes fint og spinaten skylles, duppes fri for vand og kan hakkes let eller blot blandes med spidskålen. Skyl aspargesene, knæk bunden fra og skær de friske asparges i mindre stykker.

Skyl dilden, hak det fint og bland det med kartoflerne. Du kan evt. tilføre 1 spk. god olivenolie, så de ikke virker for tørre i det.

Bland kartoflerne med de snittede grøntsager og fordel det på et par middagstallerkner. Laksen ‘smuldres’ i flager og fordeles ovenpå salaten.

Server rygeostecremen ved siden af salaten og/eller top salaten med denne.

Tip!
Til salaten, kan du fx servere lidt friskbagt brød eller et godt stykke ristet rugbrød.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*