Kryddermarineret okse cuvette

Tilberedes denne type kød ordentligt, bliver det super mørt og lækkert at servere til særlige lejligheder. Du kan servere det til alt lige fra hjemmelavede flødekartofler, til små hele stegte kartofler og en lækker salat. 😉 Det er kun fantasien der sætter grænser..

Klik for større version.

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser
1 oksecuvette (á ca. 6-800g)
1 lille bundt persille
2 spk. grøn pesto (gerne hjemmelavet)
2 spk. olivenolie
2 fed hvidløg
Salt, frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Find et stort skærebræt så du har rigeligt med plads at ordne kødet på. Skær sener og det øverste fedtlag fra, med en skarp kniv.

Det er vigtigt at der stadigvæk er lidt fedt på overfladen, da det er det som giver smag til kødet og er med til at hindre at det tørrer ud under tilberedningen.

Rids nogle store tern ca. 3×3 cm. over hele stegen, uden at skære dybere end til under fedtlaget. Skyl persillen grundigt og hak det meget fint.

Varm imens en stor pande op. Bland persillen i en skål med den hjemmelavede pesto, olie, fintrevet hvidløg og groft kværnet peber. Gnid det over hele overfladen af stegen med rene hænder. Drys med lidt groft salt over stegen.

Begynd at forvarme ovnen. Når panden er godt varm lægges stegen med fedlaget nedad på panden og brunes let, kun nogle få minutter, vend den om og gentag processen.

Find et passende stort ovnfast fad og læg stegen ned i med den marinerede side opad.
Sæt den i ovnen ved 180 grader i 20 minutter. Skru derefter ned på 160 grader og steg videre i 25-30 minutter.

Når stegen har en kernetemperatur på 60-65 grader tages den ud og lad den hvile i cirka 10 minutter. Skær stegen ud med en god skarp kniv. Server kødet til valgfrit tilbehør.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*