Timian romanesco salat med figner & sprødt bacon

Det bugner med friske figner i nærmest samtlige dagligvarebutikker – og med god grund. For det er jo ‘sundt sødt’ – og så smager de jo fantastisk, hvad enten de er bagte som dessert (se her) – på morgenmaden eller friske i en salat, som ses her. Romanescokålen er stegt med frisk timian og er blandet med fignerne, sprødt bacon, let feldsalat og vendt i en vinaigrette. En let sensommersalat, som kan serveres som tilbehør til de fleste hovedretter 😀 .. 

Opskriften er til 4 alm. portioner

romanescosalat-med-bacon-og-figner2

Klik for større version.

Ingredienser
1 romanesco kål
½ bundt frisk timian
15 g. smør

1 pakke røgede bacontern
½ bundt forårsløg
2 friske figner
1 pose feldsalat (75 gram)

Rødvins vinaigrette
3 spk. olivenolie
1 spk. rødvinseddike
2 spk. ahornssirup
Havsalt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Kålen ordnes fri for blade og skæres i mindre buketter. Lynsteg dem på en varm pande med lidt smør, hakket frisk timian, til de er møre men stadigvæk har lidt bid. Sæt dem til afkøling.

Baconet steges sprødt på den varme pande og lægges på fedtsugende papir, når det er som du bedst kan lide det.

Forårsløgene skylles grundigt og snittes fint. Fignerne skæres i mindre både.

Feldsalaten blandes med de øvrige ingredienser, lige inden det serveres. Anret det på et fad.

Rør en vinaigrette af ovenstående ingredienser. Smag det til, om der skal mere salt, sødme eller syre i, til din smag.

Dryp det over salaten eller bland det hurtigt i – og server salaten med det samme.

Tip!
I stedet for romanersco kål, kan du anvende broccoli.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*