Lækker coleslaw med valnødder i en skøn dressing

Coleslaw er en god måde at få grøntsager ind i kosten på. Samtidig er det en tilbehørsform, som kan serveres alt ligefra til grillmaden, til de koldere måneder. Coleslaw kan laves med forskellige former for grøntsager, både med de klassiske – med rødkål, med rødbede og meget andet. Jeg laver den altid med spidskål, da det ikke bliver så rustikt i konsistensen – men også er spidskålen også en af mine absolut favoritter iblandt alle kåltyperne 🙂 ..

Coleslaw

Klik for større version.

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser
½ mellemstort spidskålshoved
2 mellemstore gulerødder
½ dl. valnøddekerner
2 dl. cremefraiche, skyr eller fromage frais
1-2 tsk. dijonsennep
evt. 1 spk. god mayonnaise
(alt efter fedt% på det mælkeprodukt du anvender)
1 knp. stødt spidskommen
2-3 tsk. frisk citronsaft
Havsalt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Fjern evt. de yderste blade på kålhovedet, hvis nødvendigt og skyl det grundigt. Skræl guleroden og skyl den.

Snit kålen meget fint på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Riv guleroden groft på et rivejern.

Grøntsagerne blandes i en skål. I en anden skål blandes det syrnede mælkeprodukt, evt. mayonnaise til at runde smagen af med – sennep, citronsaft, lidt spidskommen, havsalt og frisk kværnet peber. Smag den til, om den smager som du ønsker.

Hak valnødderne middel-groft og bland dem med dcoleslawen. Sæt den i køleskabet og lad den gerne trække i et par timer.

Tip!
Server coleslaw til grill-retter, såsom hjemmelavede BBQ kyllingelår, i en “Pulled Pork” burger (se HER), eller blot som tilbehør til forskellige retter.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*