Grønkålssalat med granatæble & valnødder

Denne salat grove grønkålssalat har en super lækker smag og egner sig perfekt som et supplement til julemiddagen, ved julefrokoster eller blot i løbet af de kolde vintermåneder. Den kan serveres med fisk, fjerkræ eller noget helt andet..

Opskriften er til 4 personer

grønkålssalat med granatæble og valnødder3

Klik for større version.

Ingredienser
200 g. frisk grønkål (ribbet vægt)
1 helt granatæble
2 store håndfulde valnøddekerner

Vinaigrette 
6 spk. olivenolie
2 spk. honning
2 spk. hvid balsamico eddike
Havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at ribbe grønkålen og skylle den grundigt.

Med en skarp kniv snittes det så fint som du vil have det. Jeg snittede det en blanding mellem fint og groft, da jeg godt kan lide, at der er lidt bid i.

Skær granatæblet midt over og nede i en skål, bankes kernerne ud med en grydeske og snittefladen af granatæblet nedad, til alle kernerne er kommet ud.

Hak ligeledes valnødderne groft.

Rør en dressing af olie, honning og balsamico, til dressingen har en ensartet konsistens. Smag til med havsalt og frisk kværnet peber.

Rør nu dressingen grundigt sammen med grønkålen og bland det sammen med halvdelen af granatæblekernerne og halvdelen af valnødderne.

Fordel det i et fad eller en serveringsskål. Drys de resterende granatæblekerner og valnødder over salaten.

Sæt den evt. på køl før den skal serveres, så den kan stå og trække smag, eller server med det samme – alt efter hvad du har tid til.

Tip!
Salaten smager også rigtigt godt dagen efter, evt. som en rest til madpakken eller til aftensmaden.

Tilsæt fx forskellige former for frø og kerner i salaten, samt appelsin og æble – det smager super godt sammen med grønkålen og den lidt søde dressing.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*