Mør & saftig langtidsstegt and

Langtidsstegninger er en af de bedste tilberedningsmetoder, til kød der har meget bindevæv og/eller et højt fedtindhold. 😀 Det er bestemt anbefalelsesværdigt, hvis du vil have noget kød der er saftigt, mørt og lækkert. Derfor er det også, at det er sådan en stor succes, at tilberede langtidsstegt and, hvad enten det gælder Mortens aften, til julefrokoster eller selve julemiddagen..

Langtidsstegt and

Klik for større version.

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser
1 and á ca. 2,5 kg.
2 store (syrlige) æbler
Svesker uden sten
Salt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at tø anden op i køleskabet i 2-3 døgn før den tilberedes.

Fjern posen med indvolde, hvis der måtte være sådan én indeni. Rens for andre urenhedder, pluk eventuelle fjerrester væk med en lille kniv eller pincet.

Afslutningsvis duppes anden tør og krydres med salt og peber udenpå.

Æblerne skylles, skæres i 8 lige store stykker og kernehuset fjernes.

Krydr ligeledes anden indeni og prop den derefter med æblerne. Luk den med kødnåle, så saften ikke render så let ud.

I en forvarmet ovn, ved 120 grader, sættes anden ind midt i ovnen (med brystet opad på en bagerist) og bages i 4-5 timer, alt efter andens vægt.

Under risten, kan det være fordelagtigt at have en bradepande, der kan tage alt det saft og fedt der drypper fra.

Min and vejede ca. 2,4 kg., den fik lige omkring 4 timer, og den var super mør.

Halvvejs under stegningen vendes anden, så den får lige meget farve på begge sider.

Når stegetiden er ved at være gået, kan du forsigtigt prøve at rykke i lårbenet – sidder det løst fast, er anden mør og er færdigstegt.

Tjek også for kødsaftens farve – den skal helst være helt klar, før den tages ud af ovnen.

Hvis anden skal serveres med det samme, kan du skrue varmen op på mellem 200 grader og grillfunktion, for at gøre skindet sprødt.

Skal den først serveres senere, kan du med fordel tage anden ud af ovnen, lade den stå og køle af, derefter partere den i nogle lige store og flotte stykker.

Før serveringen luner du kødet i ovnen og skindet vil der blive helt sprødt. På den måde, undgår du at kødet bliver for tørt.

Tip!
På skroget kan du sammen med nogle urter koge en fond, som du kan lave sauce af. Det giver helt klart den bedste og lækreste sauce.

Det fedt og kødsaft der drypper fra anden under stegning, kan med fordel også anvendes til saucen. Gør dog dig selv den tjeneste, at du sigter fedtet fra, og kun anvender dele af det eller udelader det – ellers kan det meget hurtigt blive en for fed og voldsom sauce rent smagsmæssigt.

Velbekomme. 

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*