Mangosalat med granatæble og nødder

Denne salat, kan enten ses som en alternativ form for frugtsalat, eller som en anderledes (sød) salat. Jeg ville nok servere den sammen med andre typer af salater, eller med en form for grove grøntsager, hvis vi snakker tilbehør til en hovedret..

Opskriften er til 4 personer
Mangosalat1
Ingredienser
2 store modne mangoer
1 granatæble i mellemstørrelse
½ bundt kruspersille
1 stor håndfuld nødder*

Fremgangsmåde
Start med at lave salaten lige før den skal serveres – den skal helst ikke stå og trække for længe.

Find den tallerken eller fad, som du vil servere salaten på, og ‘byg’ den op derpå, imens du laver den.

Når du skal skære mangoerne ud, skal du anvende en skarp kniv, så du kun lige skærer den yderste skræl af frugterne.

Skær toppen og bunden af, stil den op og skær nu resten af skrællen af, hvorefter du skærer skiver af frugten, som du fordeler på det fad du har valgt.

Skær derefter granatæblet over på tværs. Med skærefladen nedad i en røreskål, bankes kernerne ud med en ske, til der ikke er flere i.

På denne måde, undgår du, at der kommer ligeså meget af det hvide fra frugten med ud.

Fordel kernerne fra granatæblet over salaten.

Rist nødderne og imens de køler af, hakkes persillen, der drysses over salaten.

Hak nødderne, når de er kølet af og drys dem ligeledes over salaten. Servér.

Tips
Jeg anvendte mandler, som jeg letristede – men du kan anvende alle mulige former for nødder til denne salat.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*