Pulled Duck-burger med æbler & senneps vinaigrette

Denne burger er super som ‘restemad’ efter Mortens aftens middagen – eller julemiddagen, fx i stedet for den klassiske flæskestegssandwich. Den plukkede and passer bare rigtig godt med de søde, let syrlige æbler, den rustikke rødkål og sennepsdressingen. Du kan sammensætte den, alt efter hvad du måtte have af rester, så du mindsker madspilet – men du kan også blot følge opskriften, for en lækker Pulled Duck burger 😀 ..

Opskriften er til 4 portioner

Klik for større version.

Ingredienser
1 langtidsstegt and á ca. 3 kg. (se HER)
Fonden efter stegning bruges også

8-10 drueagurker skåret i skiver
2 mellemstore søde & syrlige æbler
½ lille rødkål *
+ lidt olivenolie og citronsaft

2 store spk. dijonsennep
2 store spk. honning
En god aioli til at smørre på brødet
4 burgerboller eller 2 baguettes

Fremgangsmåde
Start med at langtidsstege anden efter opskrift fra linket, eller efter hvordan du plejer at lave den. Bare sørg for, at den langtidssteges, så kødet let falder fra hinanden bagefter.

Det overskydende fedt og fond hældes fra og andefedtet sigtes også fra. Det kan fx hældes på glas og sættes i køleskabet til brug i anden sammenhæng. Det nederste rene fond blandes sammen med det plukkede andekød, for at give en endnu bedre og mere intens smag.

Rødkålen snittes fint og ‘krammes’ med rene hænder. Anvend evt lidt god olivenolie, salt, peber og lidt citronsaft, til det er blevet blødt og er lige til at putte i burgeren.

Drueagurkerne og æblerne skæres i tynde skiver og vinaigretten røres godt sammen.

Lun burgerbollerne. Ved servering smørres de fx med en god aioli. Tilsæt rødkålen, det lune kød, drueagurkerne, æbleskiver og vinaigretten og nyd en lækker smovset burger 😉

Tip!
* Har du en rest rødkål stående, kan du fx også bruge den i stedet for dette og blot springe dette trin over.

Velbekomme.
___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*