Røget makrel ‘salat’ med purløg

Fiskeretter får vi alt for lidt af herhjemme – desværre! Det må være et af målene, at prioritere mere af det i det nye år. Her er i hvertfald et godt bud på, hvordan man ellers kan spise fisk, som kan serveres til frokost, i madpakken eller som et nemt aftensmåltid. Makrel er rig på supersunde fedtsyrer, af den fede slags – og er egentligt en smule undervurderet, idet det ofte er laks eller sild som vi spiser. Men røget makrel eller makrel på dåse er mindst ligeså sundt. 😉 

Klik for større version.

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser
300 g. varmrøget makrel
150 g. cremefraiche
100 g. skyr eller græsk yoghurt 0%
3 spk. citronsaft
2 almindelige bundte purløg
½ tsk. frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at udbene makrellen og findele den. Sørg for, at fjerne så mange ben som muligt.

Bland makrelkødet med frisk hakket purløg og de øvrige ingredienser.

Smag det til med frisk kværnet peber – undlad dog at salte det, før at du har smagt på hvor røget makrellen er.

Tip!
Server salaten på et stykke sprødristet rugbrød, frisk sprød salat og friske skiver citron – eller i en wrap med salat.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*