Farverig grøntsagsblanding med sprødt bacon

En god blanding af flere forskellige slags grøntsager. ‘Retten’ kan serveres til mange forskellige former for tilbehør, hvad enten det er kød, fisk, fjerkræ eller vegetariske alternativer. Baconet i retten kan frit udskiftes fx med magert kalkunbacon, italiensk pancetta, eller et helt andet alternativ, hvis det er at foretrække..

Opskriften er til 4-5 personer
Multicolour grøntsagsblanding med bacon
Ingredienser
1½ pk. bacon i skiver (gerne øko)
1 stort rødløg
250 g. champignoner
225 g. frosne karotter
325 g. fine ærter

Fremgangsmåde
Start med at skære baconskiverne i mindre stykker og svits det på en varm pande, til det er sprødstegt.

Begynd at forvarme ovnen til 200 grader.

Ærterne og karotterne tages ud af fryseren, gerne i god tid – 30-45 minutter før du går i gang.

Imens baconet steges, skylles løg og champignoner. Pil løget, skær bunden og toppen af. Champignonerne renses for jord, skæres i kvarte og løgene snittes i små tynde både.

Når baconet er sprødstegt tages det af panden og ligges på en tallerken med køkkenrulle, der kan suge det overskydende fedt.

Hæld det meste af baconfedtet fra panden og svits champignonerne, på den varme pande.

Krydr med salt og peber og svits dem til de er blevet gyldne og gennemstegte. Hæld dem op i et ovnfast fad.

På den endnu varme pande svitses løgene i en smule olivenolie, med salt, peber og evt. andre krydderier efter valg.

Løgene skal stadigvæk have en god konsistens – en god blanding mellem rå og bløde løg.

Tag dem af panden og hæld dem ligeledes i det ovnfaste fad. På panden gentages den samme proces, først med karotterne og til sidst med ærterne.

Karotterne skal have bid, men være gennemvarme og ærterne skal være gennemvarme, men fortsat beholde den flotte farve.

Bland alle grøntsagerne og baconet i det ovnfaste fad, varm det i ovnen i 8-10 minutter og server.

Tips
Grøntsagerne i denne ret, kan frit varieres efter smag, sæson og alt efter hvad denne form for tilbehør skal serveres til.

Det smager også super godt, hvis du anvender ovnstegte rodfrugter i stedet for karotter og ærter, og i stedet for blander det med løg, champignon og bacon-blandingen.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*