Hjemmelavet hønsesalat med bacon & champignon

Denne kyllingesalat er egentligt ment som et sundere alternativ til supermarkedernes mange usunde salater – og så smager den så meget bedre 😉 Den kan anvendes både som pålæg, på et godt stykke ristet (rug)brød, som en del af en forret, eller en frokost..

Hønsesalat1

Klik for større version.

Opskriften er til 4-6 portioner

Ingredienser
250 g. friske champignons
1 glas slikasparges
2 hele kyllingebryster
(eller tilsvarende hønsekød)
300 g. cremefraiche 5-6%
1-2 spk. mayonnaise (kan undlades)
200 g. røgede bacontern
Salt og peber

Fremgangsmåde
Kyllingebrysterne koges i letsaltet vand evt. med en smule bouillon. Kog dem i 15-20 minutter (eller til de er gennemkogte).

Imens skylles champignonerne grundigt, skæres ud i skiver og svitses på en varm pande.

Aspargesene skæres i mindre stykker og vrides let for vand, med rene hænder, imens champignonerne steges.

Når champignonerne er stegt, steges det røgede bacon på den varme pande, til det er gyldent og sprødt, hvorefter det hældes på et stykke fedtsugende papir.

Rør creme fraiche med mayonnaise, salt og peber.

Når kyllingen er afkølet, plukkes kødet til fine stykker. Er champignonerne og bacon også afkølet, kan det sammen med aspargesene blandes i cremefraiche blandingen.

Rør salaten godt sammen og lad den trække i et par timer, eller til dagen efter. Den kan holde sig i ca. 3 dage på køl.

Tip!
Server salaten med noget hjemmebagt brød, som en form for sandwich, eller som en del af en forret.

Hvis du vil gøre retten mere mager kan du f.eks anvende fromage frais 0,5% eller skyr i stedet for creme fraiche – eller blot undlade mayonaissen.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*