Afrikansk peanutbuttergryde med mørt oksekød & søde kartofler

Her er en lad os kalde det – opgraderet hverdags-gryderet 😀 Den er ikke mega krydret eller stærk, men har en rigtig god, cremet og fed smag fra peanutbutteren og de søde kartofler og er en ret, som er inspireret fra det afrikanske køkken. Kødet er smør-mørt og smager rigtig godt toppet med rigelige friske urter og eksempelvis kogte ris 😀 ..

Opskriften er til 4 portioner

Klik for større version.

Ingredienser
1 spk. olivenolie
1 mellemstort løg+1-2 fed hvidløg
10-15 g. smør
600 g. oksekød i tern
1 god spk. tomatpuré
½ liter vand eller til kødet er dækket
Oksefond eller tilsvarende oksebouillon
ca. 250 g. sød kartoffel i tern
ca. 100 g. gulerod i tykke skiver
30-50 g. smooth peanutbutter

Krydderier;
Røget paprika, cayennepeber og tørret timian
Salt og peber

Desuden
Tilbehør efter smag – fx
Brød, kogte ris eller grøntsager

Fremgangsmåde
Start med at afpudse kødet og skære det i rustikke tern. Har du købt det sådan – kan du jo bare springe videre til næste punkt.

Løg og hvidløg pilles og begge dele hakkes fint. Samtidig kan du med fordel ligeså godt ordne gulerødder og de søde kartofler. Skræl dem og skær dem i rustikke eller mundrette stykker.

Varm olien op i en tykbundet gryde og svits løg og hvidløg til det bliver gyldenbrunt og afgiver en dejlig duft.

Dertil tilsættes kødet og krydderierne som steges med under omrøring, til kødet får en god stegeskorpe. Derefter steges tomatpuréen med og efter at have rørt lidt rundt, tilsættes vandet og bouillonen eller fonden.

Lad det simre i 1 times tid eller 1½, til kødet er blevet smørmørt og næsten falder fra hinanden. De sidste 20-30 minutter koger gulerødder og de søde kartofler med, til de er møre men stadigvæk har konsistens.

Smag til med peanutbutter og evt. flere krydderier samt salt og peber. Retten skal til sidst, gerne være cremet og have en god harmonisk smag af både peanutbutter og cayennepeber.

Tip!
Retten kan serveres med noget godt brød, kogte ris og toppes med rigelige mængder friske urter.

Velbekomme.
___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – Instagram HER – og Bloglovin’ HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*