Æble pæremos med vaniljeprikker

Normalt betragtes retter med frugtmos som en del af vinterretterne. Men det behøver det nødvendigvis ikke at betyde. Denne mos kan fx bruges i en ‘dessert-i-lag’ eksempelvis som en trifli, æblekage eller sammen med lidt skyr og frisk frugt til morgenmad. Der findes et utal af muligheder 🙂 ..

pæremos1

Klik for større version.

Opskriften er til 2-3 personer

Ingredienser
3 store æbler (gerne grønne)
3-4 pærer
½ dl. vand
1 vaniljestang
3/4 dl. sødemiddel
(rørsukker el. tilsvaende
sødemiddel – fx sukrin
)

Fremgangsmåde
Start med at skylle alle frugterne.

Skær kernehuset samt stilke fra og skærfrugten i mindre stykker. Hæld det ned i en gryde af passende størrelse.

Skrab indeholdet ud af en vaniljestang og mos det sammen med en smule af sødemidlet, så vaniljekornene bliver godt fordelt.

Hæld vanilje og sødestoffet sammen med æbler, pærer og vand. Kog dem til de er helt møre.

Med en stavblender, blendes det hele godt sammen og smages til, evt. med ren vanilje, vaniljesukker eller mere almindeligt sukker – hvis du ikke synes, at det er sødt nok.

Lad grøden køle af og server den fx som en af de ovennævnte retter. Du kan også bruge det som fyld i en lagkage, med mælk/fløde på, eller noget helt andet.

Holdbarheden er 2-3 dage på køl.

Tip!
I opskrifter som denne, kan du faktisk søde det, med lige præcis det du har lyst til.

Jeg har både haft lavet opskriften med almindeligt rørsukker og sukrin – og begge dele giver et super godt resultat. Du kan selvfølgelig altid selv justere mængderne, hvis du synes der skal mere/mindre mængder i.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*