Lagkage m/ vaniljecreme, chokoskum & friske bær

Lagkagen her serverede jeg til en fødselsdag, som et sommerligt alternativ til den lidt voluminøse lagkage man tit kan få serveret. Jeg anvendte en masse frisk frugt, og det kunne den sagtens bære. Det kan være en rigtig god idé at anvende frugt der er i sæson, da det typisk er der at det har den bedste smag.. 

Opskriften er til 8 personer

Ingredienser
1 pakke lagkagebunde eller
hjemmelavede bunde
1 portion hjemmelavet vaniljecreme
2-3 bananer
1 bakke friske jordbær eller andre friske bær
evt. jordbærmarmelade
1/4 liter piskefløde
2 spk. kakaopulver (som også bruges til glasur mm.)

Fremgangsmåde
Dagen før du skal servere lagkagen skal du starte med at lave den hjemmelavede kagecreme og stille den på køl natten over.

Dagen hvor kagen skal serveres er det en rigtig god idé at lægge den sammen nogle timer før den egentligt skal serveres. Desto mere vil den komme til at smage af.

Når cremen er pisket sammen er den klar til anvendelse. Begynd at skylle bærene. Skær jordbær og banan i tynde skiver, så det hele er klar til at kagen skal lægges sammen. Pisk flødeskummet sammen med kakaoen og smag det til.

1. Start med at smøre en god jordbærmarmelade på den første kagebund.
2. Ovenpå smøres cirka halvdelen eller 1/3 del af kagecremen på.
3. Ovenpå cremen fordeles halvdelen af bananerne og 1/3-1/4 del af bærene.
4. Læg en ny bund ovenpå og gentag processen. Vær forsigtig at du ikke presser fyldet ud fra den nederste bund.
5. Når punkt 4. er gjort, lægges den sidste kagebund på og chokoskummet smøres på. Fordel bærene ovenpå kagen og server den enten med det samme eller efter at kagen har trukket et par timer på køl.

Sættes kagen på køl, kan det være en god idé at vente med at pynte med de sidste bær, ovenpå kagen. Drys f.eks et tyndt lag kakao over kagen som pynt med en lille si. Har du mere lagkagecreme tilbage kan du f.eks lave en hjemmelavet frugtsalat af resten.

Tips
Server lagkagen til særlige lejligheder, f.eks til en kop varm chokolade, en god kop kaffe eller the til en fødselsdag, eller andre specielle lejligheder. Du kan frit variere fyldet i lagkagen med forskelligt frugt og marmeladetype. I stedet for marmelade kan du med fordel også anvende forskellige typer nedkogt frugtgrød. Det kan smage mindst ligeså godt som marmelade, og i nogle tilfælde bedre.

Ønsker du en anden type lagkage, måske bare et sundere alternativ – kan du sagtens anvende den samme type fyld, som angivet i opskriften, men f.eks bare erstatte den klassiske lagkagebund med en rugbrødsbund med chokoladestykker i. Det er både en sundere måde at gøre det på, og så smager det samtidig virkelig godt.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*