Nemme fiskepakker med grøntsager

Kender du det, når du har få ingredienser til rådighed – du bikser et nemt måltid mad sammen, og så smager det bare så meget bedre end du havde regnet med? Det var tilfældet ved denne ret 😉 Det er sundt, det er nemt og det er lækkert – og så kan du variere retten, enten ved at tilføre en anden type fisk eller grøntsager. Server den med en lækker krydderurtedressing – og evt. nogle sprøde ovnstegte kartofler, det smager super godt sammen 😀 ..

Fiskepakker med frisk spinat og timian

Klik for større version.

Opskriften er til 4 stk.

Ingredienser
2-3 spk. hvidløgsolie
1 pose frisk spinat (250 gram)
1 gul squash*
1 løg
2 fed hvidløg
10 g. smør
2 spk. soyasauce
1 tsk. stødt ingefær
4 torskefiletter (á ca. 125 gram)
En smule frisk timian

Fremgangsmåde
Start med at ordne og skylle alle grøntsagerne.

Pil løget og hvidløget – løget hakkes eller skæres i fine både. Hvidløget rives eller presses fint. Squashen skæres i mindre stykker.

På en varm pande, svitses løget og hvidløget i lidt olie. Når løgene er glasklare, tilsættes den friske spinat under omrøring, til det falder sammen.

Imens det steger, forbereder du 4 lige store stykker folie, der formes som pakker, så saften fra grøntsagerne ikke kan rende ud.

Tag nu grøntsagerne af varmen og fordel spinat/løg blandingen ligeligt i pakkerne.

På den varme pande, steger du squashen, der krydres med lidt stødt ingefær, salt og peber – og lige før de er lynstegt, tilsættes 1 spk. soyasauce.

Disse fordeles ovenpå spinaten.

Nu steges fisken i smør og olie, ved middelhøj varme, således at den får en gylden stegeskorpe. Den må ikke få mere end maks 5 minutter på panden. Anvend samme princip, som ved stegningen af squashen; der krydres med stødt ingefær, salt og peber – og tilsæt den resterende mængde soya til sidst.

Når fisken er stegt færdig, lægges den ovenpå grøntsagerne, sammen med lidt frisk timian.

Luk pakkerne til eller bag dem halvt åbne, i en forvarmet ovn, ved 200 graders almindelig varme i 5-7 minutter.

Tag dem ud og server med en form for tilbehør.

Tip!
*Det har ikke den store betydning, om du vælger at anvende gul eller grøn squash, det giver den samme smag – den eneste forskel i denne sammenhæng, er at den giver en kontrast til den grønne spinat.

Har du ikke lige en hvidløgsolie hjemme, kan du sagtens anvende en god smagsneutral olivenolie.

Er du ikke fan af torsk, kan du eksempelvis anvende fersk laks, eller noget helt andet.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*