Fyldig tomatsuppe med suppehorn, fraiche & urter

Her i sensommeren og det begyndende efterår, er det da både billig mad – og så er det jo super nemt og lækkert med suppe en gang i mellem. Det kan både være som en forret, hovedret – og bestemt også som en god vinterret. Jeg serverede denne som hovedret sammen med ristede rugbrød, men det kunne bestemt ligeså godt have været en forret, at den blev serveret som. Den smager fantastisk, blev let spicy (det kan man selv justere) og vigtigst af alt, mættede den rigtigt godt 🙂 ..

Opskriften er til 6 portioner

Klik for større version.

Ingredienser
2 dl. (fuldkorns) suppehorn
Vand, salt og olie til kogning

3 mellemstore løg
4 store fed hvidløg
6-8 mellemstore modne tomater
1 mellemstort bundt basilikum
1 flaske tomatpassata*
5 dl. hønse -el. grøntsagsbouillon
2 spk. rørsukker
1 stor tsk. paprika +
lidt cayennepeber el. chiliflager
1 spk. balsamicoeddike
Evt. en smule rørsukker, til at tage skarpheden
1 bøtte madlavningsfløde
Havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at klargøre alle ingredienserne. Suppehornene forkoges i letsaltet vand med lidt olie.

Disse sættes til afkøling og grøntsagerne ordnes og skylles.

Tomaterne skæres i mindre stykker, løg, hvidløg og den friske basilikum hakkes fint.

Varm en mellemstor gryde op, hæld en anelse olie deri og svits løg/hvidløg, til de er glasklare og afgiver en dejlig duft. Deri tilsættes de hakkede tomater og basilikum, som svitses med i 5 minutters tid, til de bliver bløde.

Nu tilsættes de moste tomater (tomatpassata) samt lidt havsalt, frisk kværnet peber og bouillonen, som bringes i kog.

Efter ca. 10 minutters kogning, smages suppen til med sukker, paprika, evt. en anelse cayennepeber og balsamicoeddike og blendes med en stavblender. Når det har været oppe og koge, smages suppen til og rundes af med madlavningsfløde eller en sjat almindelig fløde, efter smag.

Smag suppen til en sidste gang, det kan sagtens være at der skal lidt mere salt, peber, chili og/eller sukker til. Herefter hældes de forkogte suppehorn i suppen og serveres fx med sprødristet brød.

Tip!
*Til denne opskrift, anvendte jeg Urtekrams variant, hvori der cirka er 700 gram moste tomater i.

Jeg er en stor fan af sprødristet rugbrød (fordi det smager fantastisk, er nemt og mættende)! Derfor fik vi til denne lækre suppe, ristet rugbrød med havsalt og olivenolie – super lækkert med det sprøde element som tilbehør til suppen.

Velbekomme.
___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*