Rødbede/brombær salat med balsamico & fetaost

Man ved, at man er på vej væk fra sommeren og vi rykker mod efteråret, når der er brombær på menuen. Har du nogensinde smagt rødbede, brombær og balsamico sammen? Det er i min bog, simpelthen et ‘match made in heaven’ 😀 Tilsætter du så lidt god græsk fetaost, så har du en fantastisk salat, som passer godt til såvel kødfrie og kødfulde retter 😉 .. 

Opskriften er til 4 portioner

roedbede-brombaer-salat-med-balsamico1

Klik for større version.

Ingredienser
8 mellemstore rødbeder
2-4 spk. olivenolie
Havsalt og frisk kværnet peber

½ bakke feldsalat
1 god håndfuld bredbladet persille
200 g. friske brombær
150 g. græsk fetaost

Balsamico vinaigrette
5-6 spk. god olivenolie
2 tsk. mørk balsamicoeddike
2 spk. ahornssirup
Havsalt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at klargøre rødbederne, som skal bages møre og afkøles, inden salaten kan samles.

Skræl rødbederne og skær dem i mindre stykker. Vend dem i lidt olie, salt og peber. Bag dem i et ovnfast fad med lidt bagepapir, ved 200 graders varme i ca. 35-40 minutter, til de er møre.

Tag dem ud og lad dem afkøle helt.

Feldsalaten skylles og slynges eller duppes forsigtigt fri for vand. Persillen skylles grundigt og hakkes fint. Brombærene skylles blot og ligges på et stykke køkkenrulle. Fetaosten smuldres i mindre men rustikke stykker.

Rør en vinaigrette af; olivenolie, balsamico, ahornssirup, samt salt og peber. Smag den til, om der fx skal lidt mere salt, sødme eller syre i, til din smag. Rødbederne blandes med persille og vinaigretten.

Tilsæt fetaost, brombær og til sidst feldsalaten. Server den med det samme.

Tip!
Hvis du er til gedeost, smager det også super lækkert, hvis du fx erstatter fetaosten med en god cremet gedeost. Det passer rigtigt godt sammen med de søde bær og rødbederne.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*