Saftig baconsvøbt svinemørbrad

Svinemørbrad er noget af det kød som der er lettest at ødelægge ved enten at stege det for længe eller ved for høj temperatur 😉 Behandl det derfor skånsomt og steg det efter anvisning og det vil blive rigtigt godt. Det er meningen at det skal være sprødt, saftigt og lækkert og det bliver det også med denne opskrift. Se inspiration til tilbehøret, længere nede i opskriften 😀 ..

Klik for større version.

Opskriften er til 2-3 personer

Ingredienser
1 svinemørbrad á ca. 500 g.
1 pk. bacon i skiver á 140 g.*
Friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Find et tilpas stort skærebræt, der passer til kødstykkets størrelse.

Skær sener og fedt væk med en meget skarp kniv. Vær opmærksom på at der godt kan sidde sener og lign., der går lidt dybere ind i kødets overflade. Det er vigtigt at du får fjernet det.

Krydr mørbraden med frisk kværnet peber og en anelse salt. Du kan evt. også selv marinere kødet og derefter svøbe det i bacon. Det giver også en super lækker smag.

Åbn pakken med bacon og sno det rundt om mørbraden til der ikke er mere bacon tilbage. Sæt tandstikker eller kødnåle i mørbraden, der hvor baconet deler sig.

Forvarm ovnen op til 200 grader i cirka 15 min. Imens varmes en pande op til næsten det maksimale.

Når panden er god varm lægges kødet på og cirka hvert 1½-2. minut vendes det, så kødet bliver gyldent og stegt på tre overflader.

Tag det af panden og læg det på en lille bradepande med en rist på, hvis kødet skal blive sprødt hele vejen rundt.

Sæt den i ovnen og bag den i 15-17 minutter, når ovnen er god varm. Alt efter ovntype og hvor stor en mørbrad du har, kan det godt være at det skal bages i 20 minutter.

Tag kødet ud af ovnen og beklæd det f.eks med staniol og ovenpå dét, lægger du et rent viskestykke. Lad det trække i cirka 10 minutter.

Imens kan tilbehøret til kødet gøres klar. Efter de 10 minutter fjernes kødnålene/tandstikkerne og kødet skæres ud. Du vil opleve at det er super saftigt og mørt.

Anret og server med det samme.

Tip!
Server kødet med en hjemmelavet form for sauce, f.eks bearnaisesauce. Du kan også servere små kartofler, samt en lækker salat til kødet.

Vær opmærksom på at kødet har lidt svind ved stegning, i forhold til hvor mange du regner med at kunne servere til, ud fra f.eks denne opskrift.

* Du kan anvende 2 økologiske pakker bacon i stedet for én pakke bacon af den helt normale slags og alternativt kan du også anvende kalkunbacon, som er mere magert.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*