Vindrue-trifli med vaniljecreme & mørk chokolade

Dette er en lidt anderledes måde at lave en trifli på, end man ellers kender det. Sukkermængden i denne opskrift er reduceret rigtigt meget, i forhold til den klassiske opskrift, da det er helt frisk frugt desserten indeholder, i stedet for den typiske nedkogte frugt med sukker 😀 Vindruer er naturligt rige på frugtsukker og derfor har jeg netop valgt denne frugt. Den mørke chokolade giver desserten noget dybde og passer rigtigt godt til de søde vindruer.. 

Opskriften er til 6 personer

Klik for større version.

Ingredienser
½ portion vaniljecreme
125 g. makroner
50 g. mørk 70% chokolade
600 g. stenfrie vindruer

Fremgangsmåde
Start med at lave vaniljecremen, efter anvisning i opskriften.

Når du har pisket flødeskummet stift og har blandet det sammen med vanilje-mælkeblandingen røres det til en ensartet masse.

Skyl alle vindruerne og skær dem i kvarte. På et skærebræt hakkes den mørke chokolade mellem-groft.

Knus alle makronerne og hæld dem i en skål.

Når du har forberedt alle de ingredienser, som du skal anvende til desserten kan du gå i gang med at ligge din trifli i lag.

Find de glas eller den skål som du vil servere desserten i.

Hæld 2-3 spk. knuste makroner i bunden*, derefter hældes der 3-4 spk. vindruer ovenpå.

Ovenpå vindruerne hældes der cirka ½-1 spk. hakket chokolade, og ovenpå dét hældes 2-3 spk. hjemmelavet creme.

Gentag processen med makronerne, vindruerne og afslut med den hakkede chokolade som topping.

Dæk glassene eller skålen til med husholdningsfilm og sæt dem på køl til de skal serveres. Lad dem trække i 2-3 timer og gerne natten over.

Server desserten kold.

Tip!
*Ovenpå makronerne kan du evt hælde et par dråber god likør eller lign. Det giver en god smag, uden at være for voldsomt. Til denne dessert ville en karamellikør være særligt velegnet.

Varier indholdet af frugt i denne dessert, hvis vindruer ikke falder i din smag.

Alternativt kan du lave triflien efter denne opskrift, men i stedet for vindruer tilsætte en god tyk “jordbærgrød” – eller “rabarbergrød” el. efter opskriften “rabarbertrifli” – opskrifterne findes ved at klikke på linket.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*