Græsk inspireret ‘Moussaka’

Moussaka er en græsk ret, der umiddelbart godt kunne være grækerne’s bud på en lasagne 😉 Denne ret ligges i lag, og med den klassiske bechamelsovs ind i mellem kød – og grøntsagslagene. Server retten med hjemmebagte naanbrød og en god krydret tzatziki..

Opskriften er til 4-5 personer

Moussaka

Klik for større version.

Ingredienser
500 g. hakket okse el. lammekød*
1 mellemstort løg
1 dåse hakkede tomater
ca. 4 spk. sød chili sauce
1-2 tsk. tørret oregano
2-3 tsk. krydderiblanding**
1-2 tsk. stødt kanel
5-6 fed hvidløg

Bechamelsauce
30 g. (rigtig) smør
3 spk. hvedemel med top
6 dl. minimælk
Salt, peber, muskatnød

½ squash
½ aubergine
3 bagekartofler***
150-200 g. revet ost

Fremgangsmåde
Start med at lave kødsaucen. Brun kødet af i en varm gryde, med lidt olie – imens hakkes løget fint og svitses sammen med kødet.

Tilsæt de hakkede tomater, de forskellige krydderier, salt og peber – rør rundt og lad det koge lidt ned.

Derefter pilles og rives hvidløget i kødblandingen, under omrøring og tages af varmen. Imens tilberedes bechamelsovsen.

Smelt smørret, tilsæt mel og rør rundt, til du har en ensartet masse.

Tilsæt mælken under omrøring, ved middel temperatur. Sørg for at der ikke kommer klumper i saucen. Lad det koge op, fortsat under konstant piskning.

Smag til med salt, peber, revet muskatnød og tag det af varmen.

Skyl aubergine, squash og skræl kartoflerne.

Skær aubergine og squash i ½-1 cm tykke skiver og kartoflerne i nogle lidt tyndere skiver.

Start med at ligge et lag kartofler i bunden, ovenpå fordeles der lidt kødsauce, og ovenpå kødsaucen hældes der lidt bechamelsauce på, fordelt ud over kartoflerne.

Det næste lag er taglagte auberginer og squash, kødsauce, bechamelsauce og til sidst lidt revet ost.

Tip!
*Jeg anvendte hakket oksekød, fordi jeg bedst kan lide retten med denne kødtype – men den helt traditionelle Moussaka laves med hakket lammekød eller en blanding.

**Af krydderiblanding, anvendte jeg en god spicy krydderiblandig, som jeg har fra Spanien. Den danske krydderi der kommer tættest på, er nok Santa Maria’s “All-round krydderi”

***I den helt ‘rigtige’ Moussaka tilsætter man ikke kartofler – men jeg synes det giver en god mæthed, og så er de gode at anvende som en slags ‘bund’ til retten.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*