Hjemmelavet indbagt laks med butterdej, spinat & svampe

Dén her indbagte laks, er både nem at lave, vil imponere dine gæster og så smager den bare SÅ godt! Du kan tilmed lave den på forhånd og kan stille den på køl, til du skal bage den. Har lavet den utallige gange efterhånden og den går man bare aldrig galt i byen med. Her er den så – den lækreste indbagte laks, som på trods af butterdejslåget slet ikke virker fed i det, mætter rigtig godt, på grund af fyldet – og så indeholder den bare så meget smag 😀 ..

Opskriften er til 4-6 portioner

Klik for større version.

Ingredienser
1 dl. rå ris
1 spk. olivenolie
2/3 del pose frisk spinat
1 revet stort el. 2 små fed hvidløg
250 g. friske champignoner
Saften af ½-1 citron, efter smag
1 bundt frisk dild
1 hel side laksefilet, á ca. 750-1000 g.
1 pakke butterdej
1 æg til pensling

Fremgangsmåde
Inden du går i gang med at lave retten, eller dagen før, koges risene i rigeligt letsaltet vand. Det gør ikke spor, at de er kolde, hvis du vælger at koge dem dagen før.

Skyl den friske spinat og steg det på panden i lidt olivenolie, sammen med hvidløg, salt og peber. Imens det steger, ordnes champignonerne, de rives groft og steges sammen med spinaten, til det hele er faldet lidt sammen og ikke indeholder ret meget vand.

Tilsæt evt. lidt mere olie, når svampene kommer på, hvis du føler at det er nødvendigt.

Er der stadig lidt væde i dem, kan de presses lidt i en si, så det sidste vand ikke gør din indbagte laks for våd i det.

Bland spinat/svampe blandingen med de kogte ris, citronsaft, friskhakket dild, salt og peber. Smag blandingen til, inden du fordeler det på laksen. Det må gerne være ordentligt tilsmagt med salt og peber, da det ellers godt kan virke lidt smagsløst.

Beklæd et ovnfast fad med bagepapir og læg laksefiletten deri. Sørg for at skære skindet af, hvis du ikke bryder dig om det. Jeg beholdte det på, da jeg synes, at det smager dejligt, når det bliver sprødstegt.

Fordel risfyldet på laksen, så det er lidt ‘tætpakket’ ovenpå fisken. Derpå fordeles butterdejen. Pak den godt ind og skær evt. overskydende fra i den smalle ende af laksen.

Rids butterdejen let og pensl den med æg, inden du bager den.
Bag den ved 200 graders varmluft i 45-60 minutter, eller til laksen er gennembagt.

Lad den gerne køle lidt af inden servering.

Tip!
Den indbagte laks kan fx serveres med en kold urtesovs (dressing), en let salat og et godt stykke brød. Eller en god og mættende salat, ovnbagte rodfrugter og meget andet.

Velbekomme.
___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – Instagram HER – og Bloglovin’ HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*