Chokoladekage med skum

Denne dessert har en Brownie-lignende bund med skum af hvid chokolade (evt. hindbær) og chokolade/fløde glasur på toppen. Det er en super lækker dessert kage, som man kun skal servere et lille stykke af, af gangen for ellers kan det meget hurtigt blive vammelt.

Portionen er til cirka 6-8 personer

Ingredienser
200g. 70% chokolade
100g. blødt smør
3 dl. sukker
2 æg
2 spk. kakao
½ vaniljestang
1½ dl. hvedemel
Erstat evt. 50g. chokolade
med 50g. hakket mandler/hasselnødder

Mousse
4 alm. str. gelatine blade
3 dl. fløde
3 æggeblommer, pasteuriserede
0.75 dl florsukker
100g. hvid chokolade
½ vaniljestang
evt. lidt hakket hindbær
(der er blevet varmet op og kølet ned igen –
eller friske)

Glasur
100g. 70% chokolade
1 dl. fløde

Fremgangsmåde
Start med at lave bunden til desserten. Hak chokoladen i små stykker, imens at du pisker det bløde smør og sukker skummende.

I en anden skål pisker du æggene med vaniljekornene og kakao sammen.

Bland mel, hakket chokolade og evt. de hakkede nødder. Bland æggemassen med smørmassen. Tilsæt melbandingen forsigtigt i.

Kagen bages i en smurt springform i 15-20 min. ved 175 grader. Men hold godt øje med den, den skal være blød indeni – og have en brownie-lignende smag og konsistens.

Imens kagen er i ovnen kan du fortsætte med at lave moussen.

Æggeblommer og florsukker piskes sammen med vaniljen, til en luftig masse.

Når kagen er kølet let af på bordet, sæt den da i fryseren eller i køleskabet. Hvis du sætter den i fryseren går det meget hurtigere, og gør du det med hele desserten vil dit resultat blive a’ la is lagkage. Dog skal den tages op lidt før den skal serveres for gæsterne.

I en særskilt skål piskes fløden luftig.

Hvis du vælger at tilsætte hindbær der er frosne, skal du huske lige at give dem et opkog med meget lidt vand i bunden og med et låg på, til de når de 75 grader.

Hvis du anvender friske bær, kan du bare hakke dem, så det giver en smuk farve i fromagen. Mængden er op til dig selv, afhængig af hvor meget farve du vil have det skal give.

Den hvide chokolade smeltes over vandbad og blandes med æggemassen, når den er taget af varmen. Sørg for at den IKKE bliver for varm.

Tilsæt fløden forsigtigt i massen.

Smelt gelatinen i en tykbundet gryde, ved meget svag varme, til det er en klar masse. Når du tilsætter gelatinen til fromage-blandingen, hæld så gelatinen igennem en si, for at undgå at der kommer eventuelle gelatineklumper med.

Rør forsigtigt massen sammen. Smag den til. Tilsæt evt. lidt mere hakket hindbær, hvis det mangler.

Hæld massen ovenpå den kolde chokoladebund og fordel det jævnt.

Sæt kagen i fryseren/køleskabet igen.

Lav en glasur ved at hælde fløden ned i en tykbundet gryde sammen med chokoladen. Denne gang skal det ligeledes være ved svag varme.

Rør konstant rundt i gryden.

Når chokoladen er smeltet, lad så massen køle lidt af. Hæld den over den iskolde kage og fordel det igen jævnt.

Lad kagen stå i køleskabet/fryseren i 3-5 timer – gerne til næste dag.

Tag desserten ud og skær et passende stykke med en skarp kniv, der skiftevis bliver skyllet i lidt koldt vand, for at få et pænt stykke.

Server evt. med en klat pisket flødeskum eller med en god cremefraiche til.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*